ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράν: Ζήτησε την δημιουργία κοινού νομίσματος για τα 10 κράτη μέλη των BRICS

Επιδιώκει το οριστικό τέλος της χρήσης του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος

Ιράν: Ζήτησε την δημιουργία κοινού νομίσματος για τα 10 κράτη μέλη των BRICS

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 07/01, 23:59): Tο Ιράν ζήτησε τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος στα 10 κράτη μέλη των BRICS και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει το οριστικό τέλος της χρήσης του αμερικανικού δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Σημειώνεται ότι χθες η Ρωσία ζήτησε από την διευρυμένη πλέον ομάδα των BRICS, να εγκαταλείψουν το δολάριο στις μεταξύ τους αγοραπωλησίες σιτηρών και οι συναλλαγές να διενεργούνται με τα εθνικά τους νομίσματα!

Συγκεκριμένα η πανίσχυρη Ρωσικής Ένωσης Εξαγωγέων Σιτηρών (Rusgrain Union) με επιστολή της προς το Υπουργείο Γεωργίας, ζήτησε να εγκαταλειφθεί το δολάριο, μια επιστολή που προώθησε η Μόσχα άμεσα στα άλλα μέλη των BRICS.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Μέσα στο 2024 το αμερικανικό δολάριο θα δεχθεί συντριπτικά πλήγματα όχι μόνο από τα BRICS αλλά και από το σύνολο των χωρών του Παγκόσμιου Νότου οι οποίες και ακολουθούν το πανίσχυρο οικονομικό «μπλοκ».

Το Ιράν προσχωρεί στους BRICS με ένα σχέδιο που θα αμφισβητήσει την παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου των ΗΠΑ.

Το «μπλοκ» εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ενιαίου νομίσματος ως σημαντικό βήμα προς την αποδολαριοποίηση.

Η εμπλοκή του Ιράν σηματοδοτεί μια στρατηγική γεωπολιτική αλλαγή και ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να πραγματοποιήσει αυτή τη φιλοδοξία.

Η φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένα νόμισμα BRICS δεν είναι απλώς ένας οικονομικός ελιγμός αλλά μια τολμηρή δήλωση στη σφαίρα της διεθνούς παγκόσμιας ισχύος.

Το Ιράν δημιουργεί μια νέα οικονομική τάξη με τους BRICS.

Πρόκειται για μία ιδέα που «σιγοβράζει» όλο το 2023 και είναι έτοιμη να εξελιχθεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής του 2024.

Δεν πρόκειται μόνο για την εισαγωγή ενός νέου νομίσματος αλλά για την επανεγγραφή των κανόνων της παγκόσμιας χρηματοδότησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.