Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street: Νευρικότητα στους επενδυτές – Αναμένουν τις αποφάσεις της Fed

Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιη μια παρέμβαση της τάξης των 75 μονάδων βάσης

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street: Νευρικότητα στους επενδυτές – Αναμένουν τις αποφάσεις της Fed

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, με τους δείκτες να περιορίζουν σημαντικά τις απώλειες λίγο πριν την ολοκλήρωση των συναλλαγών, τη στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 311 μονάδες ή 1,01% και διαμορφώθηκε στις 30.707 μονάδες. Κατά 1,12% διολίσθησε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος κινήθηκε στις 3.856 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq, από την πλευρά του, περιορίστηκε κατά 0,95% στις 11.425 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση έλαβε χώρα εν όψει της κρίσιμης απόφασης της κεντρικής τράπεζας για την επιτοκιακή πολιτική των ΗΠΑ (θα ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης). Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιη μια παρέμβαση της τάξης των 75 μονάδων βάσης, κάτι που θα ανεβάσει το εύρος των επιτοκίων στο 3% – 3,25%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της Fed είναι, αναμφίβολα, η αναχαίτιση του πληθωριστικού φαινομένου, καθώς ο ετήσιος δείκτης τιμών διατηρήθηκε στο 8,3% τον Αύγουστο, παρά την υποχώρηση των τιμών στον ενεργειακό κλάδο. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, υποδηλώνει ότι το φαινόμενο έχει αρχίσει να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.