ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλικό χρηματιστήριο: «Βουτιά» καταγράφουν οι ιταλικές μετοχές καθώς παραιτείται ο Μ.Ντράγκι

Aπώλειες άνω του 2%

Ιταλικό χρηματιστήριο: «Βουτιά» καταγράφουν οι ιταλικές μετοχές καθώς παραιτείται ο Μ.Ντράγκι

Ο ιταλικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE MIB σημείωσε βουτιά 2% σήμερα καθώς η κυβέρνηση της χώρας καταρρέει, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές μετοχές υπό πίεση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε νωρίτερα ότι μεταβαίνει στον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα για να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με πολιτικές πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ντράγκι θα παραιτηθεί. Ο ιταλικός τραπεζικός δείκτης σημείωσε βουτιά 4,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,2%, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την απόφασή της για τα επιτόκια.

Κάποια ανακούφιση στην αγορά προσέφερε το γεγονός ότι ξεκίνησε και πάλι η ροή ρωσικού αερίου μέσω του μεγαλύτερου αγωγού μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ύστερα από παύση 10 ημερών.

Η συνεδρίαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να έχουν προαναγγείλει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από 11 χρόνια. Παρόλα αυτά, αυτό έρχεται σε ένα πλαίσιο επιβράδυνσης της ανάπτυξης, του πολέμου στην Ουκρανία και των απειλών για τον ενεργειακό εφοδιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει την απόφασή της για τη νομισματική πολιτική μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 14:45 ώρα Κύπρου με την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Τον Ιούνιο, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι προτίθεται να αυξήσει τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης στη σημερινή συνεδρίαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.