ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταρρέουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα υπάρξει φαινόμενο «ντόμινο»

Όλα τα βλέμματα στην FRC: Θα είναι η επόμενη τραπεζική κατάρρευση μετά την SVB και την Signature Bank;

Καταρρέουν οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν αρνήθηκε  να απαντήσει εάν θα υπάρξει φαινόμενο «ντόμινο»

Καταρρέουν οι μετοχές των λεγόμενων περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ εν μέσω του κυκλώνα που δημιούργησε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, η κατάρρευση της SVB ήταν η αιτία για να καταρρεύσει το ΠΤΣ (Περιφερειακό Τραπεζικό Σύστημα) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές  η μετοχή της Western Alliance, $WAL πέφτει κατά  75%, της First Republic, $FRC: (-65%), της Zions Bancorp, $ZION (-43%), της PacWest, $PACW (-41%), της Comerica, $CMA (-33%) και της  Fifth Third, $FITB (-20%).

Όλα τα βλέμματα πέφτουν τώρα πάνω στην FRC η οποία η επόμενη στη σειρά, μετά την SVB και την Signature Bank.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ΤΡζο Μπάιντεν αν και επιχείρησε να καθησυχάσει σήμερα τους Αμερικανούς καταθέτες λέγοντας ότι «το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές» εντούτοις και σχεδόν εξαφανίστηκε μετά από 2 λεπτά ομιλίας χωρίς να απαντήσει σε ερώτηση εάν «μπορεί να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς ότι υπάρξει φαινόμενο ντόμινο στο ΠΤΣ και εάν αναμένει και άλλες τράπεζες να αποτύχουν επίσης».

Ο CEO της FCR πάντως ανέφερε ότι οι αναλήψεις από την τράπεζα κινούνται σε κανονικούς ρυθμούς (business as usual) και αυτό είναι που βάζει σε υποψία τους καταθέτες και τους επενδυτές, ότι κάτι δεν πάει καλά, με την συγκεκριμένη τράπεζα.

Νωρίτερα η Goldman Sachs  «πόνταρε» στο ότι η FED θα αποφύγει μία νέα αύξηση των επιτοκίων μέσα στον Μάρτιο, αύξηση των επιτοκίων που οδήγησε στην  κατάρρευση της Silicon Valley – όπου οι τεχνολογικές εταιρείες διατηρούν καταθέσεις ύψους 160 δισ. δολαρίων.

Όπως είναι γνωστό, η πολιτική της αύξησης των επιτοκίων  που εφαρμόζουν οι Κεντρικές Τράπεζες για να περιορίσουν τον πληθωρισμό, προκαλεί άνοδο των ομολόγων δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητας στις τράπεζες, που έχουν «φορτωθεί» με ομόλογα ήδη από την εποχή της πανδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.