Λιβύη – Υπουργός Πετρελαίου Μ.Αούν: Το τουρκολιβυκό μας δίνει χώρο και αποφέρει κέρδη

Δήλωσε ότι η συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία με την Τουρκία έχει αποφέρει μεγάλα κέρδη στη Λιβύη

Λιβύη – Υπουργός Πετρελαίου Μ.Αούν: Το τουρκολιβυκό μας δίνει χώρο και αποφέρει κέρδη

Η Λιβύη εξακολουθεί να βυθίζεται στο χάος. Μετά την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στη χώρα ακόμα και αξιωματούχοι του ΟΗΕ φτάνουν να δηλώνουν επισήμως ότι η χώρα βρίσκεται σε τέλμα και η πολιτική τάξη της Λιβύης το μόνο που αναζητά είναι αξιώματα.

Οι πολιτικοί γαντζώνονται στις καρέκλες τους αντί να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές για να προχωρήσει και η ενοποίηση της εξουσίας.

Η χώρα απειλείται με διαίρεση, καθώς η κάθε πλευρά δημιουργεί τις δικές της συμμαχίες. Και η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση. Δεδομένων μάλιστα των φόβων και των ΗΠΑ για επέκταση της ρωσικής επιρροής.

Και σε αυτό το πλαίσιο οι Τούρκοι αξιωματούχοι φροντίζουν να είναι διαρκώς παρόντες στη Λιβύη.

Ενδεικτικό των μεθοδεύσεων της Άγκυρας που στόχο έχει την νομιμοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου είναι ρεπορτάζ της εθνικιστικής – φιλοκυβερνητικής Γενί Σαφάκ με τίτλο «Υπουργός πετρελαίου της Λιβύης: Η συμφωνία με την Τουρκία μας δίνει χώρο».  Το άρθρο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Μοχάμεντ Αούν δήλωσε ότι η συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία με την Τουρκία έχει αποφέρει μεγάλα κέρδη στη Λιβύη».

Δεν ενδιαφέρθηκαν

Όπως σημειώνει ο Αούν «μιλήσαμε με τον Μουσταφά Σανάλαχ, πρώην επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Πετρελαίου, για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές που μας παρέχει η συμφωνία, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε».

Και προσθέτει: «Η Λιβύη χρειάζεται περίπου 10 χρόνια για να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου σε 3 εκατομμύρια βαρέλια».

Ο Μ.Αούν σημειώνει δε ότι «αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις περιοχές που προβλέπονται από τη συμφωνία. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πετρελαίου, έχουν ήδη ανακαλυφθεί 29 περιοχές πετρελαίου και 12 περιοχές φυσικού αερίου» όπως αναφέρει η Γενί Σαφάκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το δημοσίευμα να συνοδεύεται και από τον σχετικό χάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.