ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ασυγκράτητος πληθωρισμός «γκρέμισε» τη Wall Street

Σοκ για τους επενδυτές: 880 μονάδες έχασε ο Dow Jones

Ο ασυγκράτητος πληθωρισμός «γκρέμισε» τη Wall Street

Ισχυρό ήταν το σοκ των επενδυτών μετά τις ανακοινώσεις των στοιχείων πληθωρισμού, τα οποία έδειξαν ταχύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των τιμών και το καταναλωτικό κλίμα να «χτυπάει κόκκινο», οδηγώντας τους δείκτες της Wall Street σε βουτιά.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, την τελευταία ώρα της συνεδρίασης έκανε προσπάθεια να περιορίσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει, κλείνοντας με απώλειες 879 μονάδων ή 2,73% στις 31.392 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 2,91% στις 3.900 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με βουτιά 3,52% στις 11.340 μονάδες.

Το sell-off ήταν ευρύ, καθώς σχεδόν το σύνολο των μετοχών του Dow Jones διαπραγματεύτηκαν στο «κόκκινο». Η Apple σημείωσε πτώση 3,53%, η Microsoft έχασε 4,14% και η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας χημικών Dow Inc. υποχώρησε 5,65%. Απώλειες 4,44% για τη μετοχή της Salesforce.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Η μετοχή της Netflix υποχώρησε πάνω από 5% μετά από υποβάθμιση από την Goldman Sachs. Η Nvidia υποχώρησε 5,95%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Wall Street, κατέγραψε ακόμα μία πτωτική εβδομάδα. Ο Dow Jones σε εβδομαδιαίο επίπεδο έχασε 1,9%, σημειώνοντας τη 10η πτωτική εβδομάδα, των τελευταίων 11. Άνω το 2% ήταν οι απώλειες για S&P 500 και Nasdaq, σημειώνοντας την ένατη χαμένη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.