ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Ζελένσκι αρνήθηκε να προμηθεύσει σιτηρά μέσω Λευκορωσίας

«Δεν είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους “φιλικούς” γείτονές μας», εξήγησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

Ο Β.Ζελένσκι αρνήθηκε να προμηθεύσει σιτηρά μέσω Λευκορωσίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να προμηθεύσει σιτηρά μέσω του εδάφους της Λευκορωσίας λόγω των μεγάλων αμφιβολιών σχετικά με τη σκοπιμότητα μεταφοράς σε αυτή τη μορφή, αναφέρει το RBC Ukraine. 

«Μας πρότειναν να περάσουμε μέσω της Λευκορωσίας σιδηροδρομικώς (για να εξάγουμε σιτηρά). Καταλαβαίνουμε όμως γιατί μας προσφέρθηκε αυτό. 

Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να ακολουθήσουμε αυτή τη μορφή μεταφοράς και δεν είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους “φιλικούς” γείτονές μας», εξήγησε ο Β.Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συζήτησαν τηλεφωνικά το πρόβλημα της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Λουκασένκο ανακοίνωσε την ετοιμότητα του Μινσκ να προμηθεύσει σιτηρά στα λιμάνια της Γερμανίας, της Πολωνίας, των χωρών της Βαλτικής και της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω του εδάφους της Λευκορωσίας.

Αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι δυνατή η αποστολή λευκορωσικών αγαθών εκεί.

Νωρίτερα, η Ουκρανία έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα της αποστολής σιτηρών, αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο ρωσικός Στρατός δεν ανοίγει λιμάνια. Με τη σειρά της, η ρωσική πλευρά το εξήγησε από το γεγονός ότι ο ουκρανικός Στρατός ναρκοθετεί εξόδους στη θάλασσα. 

Εκπρόσωποι της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, καθώς και οικονομικοί αναλυτές, προειδοποιούν για επικείμενη επισιτιστική κρίση, κατηγορώντας τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Η ιδιαίτερα δύσκολη θέση των αναπτυσσόμενων χωρών της Ασίας και της Αφρικής έχει τονιστεί πολλές φορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χαρακτηριστική είναι η θέση του Β. Ζελένσκι – όταν όλος ο κόσμος βοηθά την Ουκρανία, η ίδια η Ουκρανία κάνει παζάρια και… «δεν είναι έτοιμη να βοηθήσει» τη γειτονική Λευκορωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.