ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Αμερικανοί κατηγορούν τον Ρ. Αμπράμοβιτς για εξαγωγή δύο αεροπλάνων στη Ρωσία χωρίς άδεια

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας

Οι Αμερικανοί κατηγορούν τον Ρ. Αμπράμοβιτς για εξαγωγή δύο αεροπλάνων στη Ρωσία χωρίς άδεια

Στο στόχαστρο και των αμερικανικών αρχών τέθηκε ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς, που αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον Αμπράμοβιτς ότι εξήγαγε δύο αεροπλάνα αμερικανικής προέλευσης στη Ρωσία χωρίς την άδεια που απαιτείται, λόγω των κυρώσεων, που ήταν και η απάντηση της Δύσης στη ρωσική εισβολή.

Ειδικότερα, σε επιστολή απαγγελίας κατηγοριών, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς τον Φεβρουάριο όρισε τα παιδιά του ως δικαιούχους των «εικονικών οντοτήτων» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά ότι συνέχισε να τα ελέγχει ο ίδιος.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν  επιδιώκουν  την κατάσχεση των δύο αεροσκαφών, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα. Ωστόσο η κατάσχεση δεν έχει ακόμη γίνει, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι από τις ΗΠΑ δεν έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις στον ολιγάρχη.

Είχαν προηγηθεί κυρώσεις από Βρετανία και ΕΕ

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ήταν από τους πρώτους ολιγάρχες που επλήγησαν από τις κυρώσεις, τόσο της Βρετανίας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος ολιγάρχης αναγκάστηκε να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Τσέλσι έναντι 4,2 δισεκατομμυρίων λιρών, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε κανένα όφελος.Επίσης, κατασχέθηκε η βίλα Château de la Croë, αξίας 108 108 εκατ. ευρώ στη Γαλλική Ριβιέρα, ενώ η Πορτογαλία μπλόκαρε την πώληση πολυτελούς κατοικίας αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της «ισχυρής πεποίθησης» ότι ανήκει στον ολιγάρχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.