ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ευρωπαίοι δεν χαρίζουν στην Αφρική ούτε τα μεταχειρισμένα τους ρούχα – Η Γαλλία πρότεινε απαγόρευση εξαγωγών

Συνολικά, η Ευρώπη παράγει 5,2 εκατ. τόνους αποβλήτων από ενδύματα και υποδήματα κάθε χρόνο

Οι Ευρωπαίοι δεν χαρίζουν στην Αφρική ούτε τα μεταχειρισμένα τους ρούχα – Η Γαλλία πρότεινε απαγόρευση εξαγωγών

Την ώρα που οι κυβερνήσεις αναζητούν νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουν το επιδεινούμενο πρόβλημα των κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων, η Γαλλία προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσει τις εξαγωγές μεταχειρισμένων ενδυμάτων, όπως δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σήμερα στο Reuters. 

Σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, η ΕΕ εξήγαγε 1,4 εκατ. μετρικούς τόνους χρησιμοποιημένων υφασμάτων το 2022, υπερδιπλάσια ποσότητα σε σχέση με το 2000.

Τα ενδύματα αυτά μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση σε αφρικανικές χώρες, όπου τα είδη αυτά δεν μπορούν να μεταπωληθούν και καταλήγουν σε χωματερές, σύμφωνα με την ΕΕ.

Συνολικά, η Ευρώπη παράγει 5,2 εκατ. τόνους αποβλήτων από ενδύματα και υποδήματα κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μαζί με τη Σουηδία και τη Δανία, που στηρίζουν την πρόταση, η Γαλλία στοχεύει το θέμα να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο, που θεωρεί ότι για την πρακτική απόρριψης ενδυμάτων είναι υπεύθυνες οι εταιρίες λιανικής πώλησης της λεγόμενης «fast-fashion» (γρήγορης μόδας) που επωφελούνται από την υπερκατανάλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Αφρική δεν πρέπει να είναι πλέον ο κάδος απορριμμάτων της fast-fashion», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος σε δήλωση προς το Reuters. «Πρέπει να μειώσουμε τα απορρίμματα και να διαχειριζόμαστε τα δικά μας απορρίμματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.