Άλλα δέκα φορτηγά πλοία με σιτηρά ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για εξαγωγή τροφίμων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών της χώρας Oleksandr Kubrakov.

“Δέκα πλοία φορτώνονται αυτή τη στιγμή και ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Πιβντένι”, ανέφερε ο Κουμπάρος στο Facebook.

Όπως σημείωσε, ήδη 25 πλοία έχουν αναχωρήσει από τα τρία ουκρανικά λιμάνια μεταφέροντας στο εξωτερικό 630.000 τόνους αγροτικών προϊόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος επισκέφθηκε την Οδησσό την Παρασκευή, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η πλήρης παγκόσμια πρόσβαση στα ουκρανικά προϊόντα διατροφής και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μετά τη συμφωνία εξαγωγής τροφίμων με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εξαγωγές σιτηρών της χώρας είναι μειωμένες κατά 51,6% σε σχέση με πέρυσι, υποχωρώντας στους 2,99 εκατ. τόνους μέχρι στιγμής κατά την περίοδο 2022/23.