ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παγωτό: Ποια χώρα της ΕΕ έχει το πιο φθηνό και ποια το πιο ακριβό

7€ ανά λίτρο το πιο ακριβό και βρίσκεται στην Αυστρία

Παγωτό: Ποια χώρα της ΕΕ έχει το πιο φθηνό και ποια το πιο ακριβό

Το 2022, η ΕΕ παρήγαγε 3,2 δισεκατομμύρια λίτρα παγωτού, σημειώνοντας αύξηση της παραγωγής κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κύριος παραγωγός παγωτού το 2022, παράγοντας 620 εκατομμύρια λίτρα παγωτού, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (591 εκατομμύρια λίτρα) και την Ιταλία (571 εκατομμύρια λίτρα).

Εκτός από την πρωτιά σε παραγωγή παγωτού το 2022, η Γερμανία είναι και η χώρα που παρήγαγε κατά μέσο όρο το φθηνότερο παγωτό με 1,5 ευρώ το λίτρο.

Η Γαλλία ανέφερε μέση τιμή 1,9 ευρώ ανά λίτρο παγωτού, ενώ η Ιταλία ανέφερε μέση τιμή 2,3 ευρώ ανά λίτρο παγωτού.

Το πιο ακριβό παγωτό παρήχθη στην Αυστρία, με μέση τιμή 7 ευρώ ανά λίτρο, και ακολουθεί η Δανία (4,4 ευρώ ανά λίτρο) και η Φινλανδία (2,8 ευρώ το λίτρο).

Το 2022, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 250 εκατομμύρια κιλά παγωτού σε χώρες εκτός ΕΕ, συνολικής αξίας 930 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές παγωτού από χώρες εκτός ΕΕ ανήλθαν σε 61 εκατ. κιλά, αξίας 203 εκατ. ευρώ.

Η ποσότητα των εισαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ μειώθηκε κατά 14% το 2022, σε σύγκριση με το 2021, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν μόνο κατά 2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γαλλία, η οποία εξήγαγε 53 εκατομμύρια κιλά παγωτού το 2022, αντιπροσωπεύοντας το 21% των εξαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγωτού από όλες τις χώρες της ΕΕ. Ακολουθεί η Ολλανδία (42 εκατομμύρια κιλά παγωτού, 17% των συνολικών εξαγωγών εκτός ΕΕ), η Ιταλία (31 εκατομμύρια κιλά, 13%), η Γερμανία (28 εκατομμύρια κιλά, 11%) και το Βέλγιο (23 εκατομμύρια κιλά, 9%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.