Μπας και άνοιξαν κατά λάθος το «Κένταυρος» και τα γ@@@@@ όλα;

Πίτερ Τάκμαν: Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό για να βγάλετε λεφτά

Είναι ο μακροβιότερος ενεργός χρηματιστής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο πιο φωτογραφημένος άνθρωπος στο trading floor

Πίτερ Τάκμαν: Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκάλυψε ποιο είναι το μυστικό για να βγάλετε λεφτά

Ο Πίτερ Τάκμαν ο οποίος είναι γνωστός ως ο «Αϊνστάιν της Wall Street», κατά τη διάρκεια συνέντευξή του ρωτήθηκε ποια είναι η μία και μοναδική συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον που θέλει να βγάλει χρήματα σήμερα.

Η απάντησή του ήταν απλή και απολύτως ξεκάθαρη.

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να επενδύεις σε μετοχές και όχι σε πράγματα. Λατρεύουμε να αγοράζουμε “πράγματα”. Σχεδόν όλα όσα αγοράζουμε χάνουν την αξία τους τη στιγμή που τα αποκτάμε», εξηγεί ο Τάκμαν.

Μετοχές αντί για καταναλωτικά αγαθά

Η λογική του δεν βασίζεται σε περίπλοκα χρηματοοικονομικά μοντέλα.

Αντίθετα, στηρίζεται σε μια απλή παρατήρηση: τα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά απαξιώνονται αμέσως μετά την αγορά τους, ενώ οι μετοχές ισχυρών εταιρειών έχουν την τάση να αυξάνουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου.

Αν και αυτή η στρατηγική δεν συνοδεύεται από εντυπωσιακές αγορές ή πολυτελή αντικείμενα, σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική οικονομική άνοδο τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, με σχετικά περιορισμένο ρίσκο.

Ποιες μετοχές αξίζει να αγοράσεις

Το επόμενο εύλογο ερώτημα είναι ποιες μετοχές πρέπει να επιλέξει κανείς. Και εδώ, η απάντηση του Πίτερ Τάκμαν είναι εξίσου απλή.

«Γύρνα πίσω στο λύκειο, περπάτα στους διαδρόμους και δες τι παπούτσια φοράνε όλοι, τι κινητά χρησιμοποιούν, τι υπολογιστές έχουν, τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους και ποια social media χρησιμοποιούν», λέει χαρακτηριστικά.

«Βάλε λίγα χρήματα σε καθεμία από αυτές τις εταιρείες».

Με άλλα λόγια, προτείνει επενδύσεις σε εταιρείες που αποτελούν ήδη κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων, ιδιαίτερα των νεότερων γενιών.

Η δύναμη της συνέπειας

Ακόμα και μια απλή, σταθερή επένδυση, όπως η τοποθέτηση ενός μικρού ποσού κάθε μήνα στον δείκτη S&P 500, μπορεί με τα χρόνια να αποδειχθεί εξαιρετικά αποδοτική.

Μπορεί να μη σε οδηγήσει στη λίστα του Forbes, ωστόσο είναι ικανή να σου εξασφαλίσει οικονομική άνεση και ασφάλεια χωρίς υπερβολικό άγχος ή ρίσκο.

Το μήνυμα του «Αϊνστάιν της Wall Street» είναι σαφές: λιγότερα χρήματα σε πράγματα που χάνουν αξία και περισσότερα σε επενδύσεις που μπορούν να χτίσουν πραγματικό πλούτο με τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.