ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ΔΝΤ προβλέπει «λήξη του πολέμου στην Ουκρανία μέσα στο 2024»!

«Πράσινο φως» για δάνειο 15,6 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Το ΔΝΤ προβλέπει «λήξη του πολέμου στην Ουκρανία μέσα στο 2024»!

Σε μία πρόβλεψη που προμηνύει ένα δύσκολο έτος προχώρησε το ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέσα στο 2024.

Από τη στιγμή που οι Ρώσοι κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει εκτός εάν το ΝΑΤΟ σκοπεύει να στείλει μαζικά στρατεύματα στην χώρα κάτι το οποίο ξεκίνησε να κάνει ήδη από σήμερα.

Αυτό όμως μπορεί να ξεκινήσει τον Γ’ ΠΠ ενώ θεωρείται δεδομένο πως η Κίνα θα σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας διότι αν χάσει η Μόσχα τον πόλεμο αυτό μετά έρχεται η σειρά του Πεκίνου.

Η αλήθεια είναι πως η σκέψη στην Ουάσινγκτον και στα κέντρα του ΝΑΤΟ είναι πιο απλοϊκή:

Θεωρούν πως η Μόσχα για το καλό της Ανθρωπότητας δεν θα προχωρήσει σε μία πυρηνική αντιπαράθεση και ότι θα προτιμήσει να επιτρέψει την παρουσία των Δυτικών στην Ουκρανία.

Όπως και να έχει το ΔΝΤ δεν εκφράζει τέτοιες απόψεις από μόνο του.

Θεωρεί πως ο πόλεμος θα σταματήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο που σημαίνει ότι είναι κάτι το οποίο θέλουν πλέον στην Δύση να γίνει γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τις δυτικές χώρες.

Στο μεταξύ ένα τρίτο δάνειο ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επιτρέποντας την αποδέσμευση 880 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη του προϋπολογισμού.

Η Ουκρανία θα λάβει τις επόμενες μέρες το ποσό, που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις στα 5,3 δισ. δολάρια.

Το ΔΝΤ ενέκρινε ένα πρόγραμμα δανείου ύψους 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία τον Απρίλιο του 2023.

Ήταν η πρώτη φορά που δόθηκε δάνειο από το ΔΝΤ σε μια εμπόλεμη χώρα. Η διάρκεια του δανειακού προγράμματος είναι τετραετής.

«Η Ουκρανία είχε καλές επιδόσεις συνολικά το πρώτο έτος, εκπληρώνοντας όλα τα ποσοτικά κριτήρια απόδοσης του ΔΝΤ εκτός από ένα, εκείνο που αφορά στα φορολογικά έσοδα, αλλά μόνον σε πολύ μικρό βαθμό», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ουκρανία, Γκάβιν Γκρέι, αλλά πρόκειται για δηλώσεις που δεν έχουν πραγματική αξία καθώς είναι περισσότερο πολιτικής φύσεως.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ο στόχος του δανείου είναι να εδραιώσει μια «πολιτική στην Ουκρανία που θα διατηρεί τη σταθερότητα στα δημοσιονομικά, χρηματοπιστωτικά, το εξωτερικό εμπόριο και τις τιμές και θα υποστηρίζει την οικονομική ανάκαμψη».

Και αυτά το Δ.Ν.Τ. τα λέει για μία χώρα της οποίας οι υποδομές έχουν κυριολεκτικά «εξαερωθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ΔΝΤ εξακολουθεί να αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2024», είπε ο Γκρέι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.