Πρώην στέλεχος της Blackrock: «Έρχεται μεγάλη κρίση – Θα γίνει “έκρηξη”»

Τι είπε ο γνωστός οικονομικός αναλυτής Edward Dowd

Πρώην στέλεχος της Blackrock: «Έρχεται μεγάλη κρίση – Θα γίνει “έκρηξη”»

Μία τραπεζική κρίση άνευ προηγουμένου θα χτυπήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως αποκάλυψε το πρώην στέλεχος της Blackrock και εκ των γνωστότερων οικονομικών αναλυτών Edward Dowd, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι κεντρικές τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια κατάρρευση του δημόσιου χρέους για «να αρπάξουν την εξουσία»!

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κρίση αυτή ήταν να ξεσπάσει το 2020 αλλά δεν εκτονώθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19 οπότε όλα τέθηκαν σε δεύτερη μοίρα και οι τράπεζες συνέχισαν να τυπώνουν αφειδώς χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

«Ξεκίνησε το 2019. Υπήρξε μια κρίση ανάκτησης μέσα σε μια νύχτα. Τα επιτόκια δανεισμού εκτοξεύτηκαν και, το σύστημα επρόκειτο να εκτονωθεί.

Τότε… ευτυχώς για το σύστημα, ήρθε ο Covid και επέτρεψε στις κεντρικές τράπεζες και τους  πολιτικούς να ξοδεύουν άνευ προηγουμένου πρωτοφανή χρηματικά ποσά και, αυτό έσωσε το σύστημα μέχρι τώρα.

Το ερώτημα τώρα είναι, -μπορούν να ελέγξουν την έκρηξη;

Υποψιάζομαι ότι θέλουν να το κάνουν με αργό ρυθμό, ώστε να μπορέσουν να αρπάξουν την εξουσία. Εάν συμβεί πολύ γρήγορα, μπορεί να χάσουν τον έλεγχο. Βέβαια δεν μπορώ να προβλέψω αν θα είναι γρήγορο ή αργό. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν την αργή διαδρομή».

Ήδη αυτή την στιγμή επεκτείνεται η τραπεζική χρήση καθώς μετά την Credit Suisse οι αγορές βρήκαν καινούριο τραπεζικό «θύμα» στο πρόσωπο της γερμανικής Deutsche Bank την μετοχή της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να σημειώνει κάθοδο 12%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή θα τυπωθεί άφθονο χρήμα για την εξαγορά της.

Η κρίση αυτή ήρθε για να μείνει…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.