ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοφανές ράλι ανόδου στη Wall Street – Στις 33.000 μονάδες ο Dow Jones

Οι δείκτες σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις από το 2020 μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό

Πρωτοφανές ράλι ανόδου στη Wall Street – Στις 33.000 μονάδες ο Dow Jones

Πρωτοφανείς διαστάσεις πήρε σήμερα το ράλι ανόδου στη Wall Street, μετά τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, τα οποία τροφοδότησαν τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα ακολουθήσει έναν πιο ήπιο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της, ο οποίος δεν θα απειλεί την οικονομία με ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones εκτινάχθηκε 1.198 μονάδες, ή 3,68% στις 33.712 μονάδες. Ο S&P 500 έκανε 5,53% στις 3.955 μονάδες, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο του 2020. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 7,35% στις 11.114 μονάδες, επίσης οι καλύτερες επιδόσεις από το 2020.

Τα εντυπωσιακά κέρδη, όπως προαναφέρθηκε, συνιστούν απόρροια των θετικών στοιχείων για τον ετήσιο δείκτη καταναλωτή του Οκτωβρίου, ο οποίος καθορίστηκε στο 7,7% έναντι 8,2% τον Σεπτέμβριο. Η εν λόγω επίδοση, μάλιστα, αποδείχθηκε καλύτερη και έναντι των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν πληθωρισμό 7,9%.

Αυτή η εξέλιξη, εύλογα, καλλιεργεί προσδοκίες για μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, κάτι το οποίο τείνει να ωφελεί τις μετοχές. Κι αυτό, διότι τα αυξημένα επιτόκια (σήμερα βρίσκονται στο 3,75% – 4%) ναι μεν βοηθούν στην άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης και «φουσκώνουν» το κόστος δανεισμού.

Η επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve είναι προγραμματισμένη για τις 14 Δεκεμβρίου. Εν όψει αυτής της κρίσιμης ημερομηνίας, οι αναλυτές αισιοδοξούν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, όταν η παρέμβαση ήταν σταθερά μεγέθους 75 μονάδων βάσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα υψηλότερα επιτόκια ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της φετινής bear market, κατά την οποία ο S&P 500 χάνει περίπου 20% από τις αρχές του 2022, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq μετράει σωρευτικές απώλειες τουλάχιστον 30%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.