ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρ.Κιγιοσάκι: «Βρισκόμαστε στην παραμονή της μεγάλης καταστροφής – Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι η οικογένεια Άνταμς»

«FED και κυβέρνηση είναι οι γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία»

Ρ.Κιγιοσάκι: «Βρισκόμαστε στην παραμονή της μεγάλης καταστροφής – Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι η οικογένεια Άνταμς»

Ο διάσημος επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και ο κόσμος βρίσκονται στην «Παραμονή της Καταστροφής» χρησιμοποιώντας το γνωστό ομότιτλο τραγούδι του Αμερικανού τραγουδιστή και Barry McGuire στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν λειτουργεί όπως είπε προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού, αποκαλώντας τη Fed και άλλα μέρη της κυβέρνησης «οικογένεια Άνταμς» και «γελοιογραφίες που σκοτώνουν την οικονομία», η οποία αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα».

Ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι εξήγησε ότι δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ για να δώσει λύση στα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα της χώρας, τα οποία πιστεύει ότι είναι τουλάχιστον εν μέρει αποτέλεσμα της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής αλλά και της εκτύπωσης ολοένα και περισσότερων χρημάτων από τη Federal Reserve.

«Αν και έχω τόνους χρυσού και ασημιού (…), δεν θέλω να ανέβει, γιατί, αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να πάρω ένα όπλο και να επιστρέψω στο Βιετνάμ ή κάτι τέτοιο.
Τόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα…

[Όπως στο] τραγούδι Eve of Destruction, είμαστε τόσο επικριτικοί αυτή τη στιγμή και δεν εμπιστεύομαι τους ηγέτες μας να μας βγάλουν από τον βούρκο αυτήν τη στιγμή».

Για τον λόγο αυτό, επανέλαβε για πολλοστή φορά τη συμβουλή του να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ασήμι, τα βοοειδή Wagyu και το Bitcoin (BTC), που η κυβέρνηση δεν μπορεί να τυπώσει, υποστηρίζοντας ότι «ο πληθωρισμός είναι ένας φόρος που δεν ψηφίσατε» και επισημαίνοντας την υποτίμηση του ισολογισμού της Fed.

Συζητώντας τον όρο «υποβάθμιση» με περισσότερες λεπτομέρειες, ο επενδυτής εμπορευμάτων Rick Rule είπε ότι «ο ισολογισμός της Fed είναι όλος υποτιμητικός», υπογραμμίζοντας ότι, «αν κυκλοφορούσαν 100 τρισεκατομμύρια νομισματικών μονάδων –δολάρια– και δημιουργούνταν άλλα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια (…), η αξία του αμερικανικού νομίσματος θα υποβαθμιζόταν κατά 7%».

Πέρα από τα παραπάνω, ο Κιγιοσάκι συμφώνησε με τον Rule ότι το ψηφιακό νόμισμα που σκοπεύον να εκδώσουν οι κεντρικές τράπεζες (CBDC) είναι μια από τις πιο «τρομακτικές» και «απολύτως αηδιαστικές» εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη (AI), υποστηρίζοντας την κατοχή περιουσιακών στοιχείων όπως το ασήμι, επειδή δεν μπορούν να εντοπιστούν, σε αντίθεση με το fiat money και τα CBDC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.