Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Reuters: Η Συρία σχεδιάζει να τυπώσει νέο νόμισμα στα ΗΑΕ και τη Γερμανία – Θα αφαιρέσει το πρόσωπο του Μ.Άσαντ

Η Ρωσία ήταν εκείνη που τύπωνε το νόμισμα της Συρίας κατά τη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου

Reuters: Η Συρία σχεδιάζει να τυπώσει νέο νόμισμα στα ΗΑΕ και τη Γερμανία – Θα αφαιρέσει το πρόσωπο του Μ.Άσαντ

Η Συρία σχεδιάζει να τυπώσει νέο νόμισμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γερμανία αντί της Ρωσίας, η οποία είχε αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται τρεις πηγές με γνώση της απόφασης της Συρίας, η κίνηση αυτή έρχεται τόσο μετά από τη βελτίωση των σχέσεων της Δαμασκού με τα αραβικά κράτη όσο και μετά από την χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων.

Το Reuters αναφέρει, επίσης, ότι οι συριακές Αρχές ξεκίνησαν να διερευνούν τη δυνατότητα εκτύπωσης νομίσματος στη Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα νωρίτερα φέτος.

Το ίδιο ειδησεογραφικό μέσο αναφέρει ότι ορισμένοι οργανισμοί, όπως η κρατική εταιρεία Bundesdruckerei και η ιδιωτική εταιρεία Giesecke+Devrient στη Γερμανία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τυπώσουν το νέο συριακό νόμισμα – πληροφορία που ωστόσο οι ίδιες οι εταιρείες δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιώσει. Στα Εμιράτα, οι συριακές Αρχές φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για συμφωνία εκτύπωσης νομίσματος με την εταιρεία Oumolat, την οποία επισκέφθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας και ο «υπουργός Οικονομικών» της χώρας κατά τη διάρκεια ταξιδιού στα ΗΑΕ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Κατά την ανασχεδίαση του νέου νομίσματος, η Συρία θα αφαιρέσει το πρόσωπο του πρώην ηγέτη της, Μπασάρ αλ-Άσαντ, από ορισμένα χαρτονομίσματα που παραμένουν σε κυκλοφορία. Η Συρία τερματίζει τις σχέσεις της με τη Ρωσία - Σχεδιάζει να τυπώσει νέο νόμισμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γερμανία

Η Ρωσία, τύπωνε το νόμισμα της Συρίας κατά τη διάρκεια του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου, μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ που οδήγησαν στη λύση της σύμβασης με μια ευρωπαϊκή εταιρεία.

Οι νέοι ηγέτες στη Δαμασκό έχουν διατηρήσει τις σχέσεις τους με τη Μόσχα ακόμη και μετά τη φυγή του Μ.Άσαντ στη Ρωσία τον περασμένο Δεκέμβριο, λαμβάνοντας τους τελευταίους μήνες αρκετές αποστολές μετρητών, καθώς και καύσιμα και σιτάρι, με την Ρωσία να επιδιώκει να διατηρήσει τις δύο στρατιωτικές βάσεις της στην παράκτια περιοχή της Συρίας.

Σήμερα, μία συριακή λίρα αντιστοιχεί σε 0,00007 ευρώ και αντίστοιχα 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 14,553 λίρες της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.