ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Πάγωσαν» περιουσιακά του στοιχεία ύψους 7 δισ. δολαρίων στο Τζέρσεϊ της Αγγλίας

Ο 55χρονος δισεκατομμυριούχος πιστεύεται ότι βρίσκεται επί του παρόντος στη Μόσχα

Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Πάγωσαν» περιουσιακά του στοιχεία ύψους 7 δισ. δολαρίων στο Τζέρσεϊ της Αγγλίας

Επιπλέον περιουσιακά στοιχεία ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ρομάν Αμπράμοβιτς πάγωσαν οι αρχές στο Τζέρσεϊ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καταστολής των Ρώσων επιχειρηματιών.

Η αστυνομία στο μικροσκοπικό νησί της Μάγχης, περίπου 85 μίλια νότια της Αγγλίας, είπε ότι ερεύνησε χώρους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες πως συνδέονται με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκεί.

Ο 55χρονος δισεκατομμυριούχος, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πιστεύεται ότι βρίσκεται επί του παρόντος στη Μόσχα, ενώ συμμετείχε στον τελευταίο γύρο των τετ α τετ διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Δέσμευσαν περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το Νομικό Τμήμα του Τζέρσεϊ ανέφερε σε δήλωσή του: «Εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν από την αστυνομία του Τζέρσεϊ την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 σε εγκαταστάσεις στο Τζέρσεϊ για τα οποία υπάρχουν υποψίες πως συνδέονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Το Βασιλικό Δικαστήριο επέβαλε επίσης επίσημο διάταγμα δέσμευσης στις 12 Απριλίου, γνωστό ως saisie judiciaire, για περιουσιακά στοιχεία που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία υποπτεύονται ότι συνδέονται με τον Αμπράμοβιτς και τα οποία είτε βρίσκονται στο Τζέρσεϊ είτε ανήκουν σε εταιρείες που έχουν ενσωματωθεί στο Τζέρσεϊ.».

Το Τζέρσεϊ ανήκει στη βρετανική κοινοπολιτεία και ακολουθεί την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου επομένως αποτελεί μέρος του ίδιου καθεστώτος κυρώσεων. Υπήρξε κατά κάποιο τρόπο, φορολογικός παράδεισος για δεκαετίες λόγω του πολύ χαμηλού φόρου εισοδήματος και του ανύπαρκτου φόρου κληρονομιάς, περιουσίας, εταιριών ή κεφαλαιουχικών κερδών.

Οι Γάλλοι κατάσχεσαν το θρυλικό chateau του αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών

Υπενθυμίζεται πως χθες οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν το Château de la Croë του Ρομάν Αμπράμοβιτς, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο διάσημα μέρη της Γαλλικής Ριβιέρας, το Cap d’Antibes – και το οποίο οι τοπικοί κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι αξίζει περίπου 90 εκατομμύρια λίρες. Κατασκευασμένο το 1926, το chateau διαθέτει πάνω από 12 υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και βρίσκεται σε 12 στρέμματα καταπράσινου δάσους, λίγα μόλις μέτρα από τη Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμπράμοβιτς ξόδεψε περίπου 30 εκατομμύρια λίρες για την αποκατάσταση του chateau αφότου το αγόρασε το 2001, χτίζοντας μια πισίνα 15 μέτρων στην οροφή και τοποθετώντας ένα τεράστιο γυμναστήριο και home cinema στο υπόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.