ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στη Μόσχα το ιδιωτικό του αεροσκάφος μετά από Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη

Επέστρεψε στην πατρίδα του μετά το ταξίδι σε Ισραήλ και Τουρκία

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στη Μόσχα το ιδιωτικό του αεροσκάφος μετά από Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς προσγειώθηκε στη Μόσχα νωρίς το πρωί της Τρίτης, αφού απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη μετά από σύντομη στάση εκεί, χθες.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FLIGHTRADAR24 ανέφερε ότι το αεροσκάφος, το οποίο έχει τον αριθμό ουράς LX-RAY, έφτασε στην Ρωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο από το FLIGHTRADAR24 που αποτυπώνει την τροχιά του ταξιδιού του Αμπράμοβιτς καθώς η πτήση του για την Μόσχα διήρκησε περίπου 4:30 ώρες καθώς λόγω των κυρώσεων που έχει υποστεί από τις Ευρωπαϊκές χώρες ως Ρώσος επιχειρηματίας δεν μπορεί να ταξιδέψει στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

abramovic-5648

Σύμφωνα με την ίδια πλατφόρμα, ο Ρώσος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα , από τις 12 Μαρτίου ταξιδεύει διαδοχικά σε Μόσχα, Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανέφερε το Reuters χθες, ο Αμπράμοβιτς εθεάθη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, λίγο πριν ένα τζετ που συνδέεται με τον ίδιο απογειωθεί για την Κωνσταντινούπολη. Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, καθόταν στο VIP lounge του αεροδρομίου με μια μάσκα τραβηγμένη στο πηγούνι του. 

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, ήταν μεταξύ των επτά Ρώσων δισεκατομμυριούχων που προστέθηκαν στον βρετανικό κατάλογο κυρώσεων την Πέμπτη στο πλαίσιο των προσπαθειών απομόνωσης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς πάντως, αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.

Το Gulfstream G650ER του Αμπράμοβιτς 

Gulfstream G650ER Overview

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος γεννήθηκε σε εβραϊκή οικογένεια, μόλις την περασμένη εβδομάδα έκανε μια «γενναιόδωρη», οκταψήφια δωρεά στο Γιαντ Βασέμ – Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Εξάλλου, ο Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής του ιδρύματος, όπως αναφέρει η Washington Post.

Ωστόσο, υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Ισραήλ, διέκοψε πριν από τέσσερις ημέρες τις σχέσεις με τον Ρωσοϊσραηλινό δισεκατομμυριούχο. «Το «Γιαντ Βασέμ» αποφάσισε να αναστείλει τη στρατηγική συνεργασία με τον κ. Ρόμαν Αμπράμοβιτς», ανέφερε το ίδρυμα στη σύντομη ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο κυρώσεων για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμπράμοβιτς απέκτησε ισραηλινή υπηκοότητα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε την ανανέωση της βίζας του. Ανάμεσα στα ακίνητά του στο Ισραήλ είναι μια παραθαλάσσια περιοχή στην Χερζλίγια. Ο Αμπράμοβιτς πάντως έχει και ορισμένους σημαντικούς υποστηρικτές. Ένας αρχιραβίνος και ο πρόεδρος του «Γιαντ Βασέμ» ήταν μεταξύ εκείνων που έγραψαν στον πρεσβευτή των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, καλώντας την Ουάσινγκτον να μην του επιβάλει κυρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.