ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Θα υπάρξουν μαζικές πτωχεύσεις τραπεζών – Τα ακίνητα θα χάσουν το 70% της αξίας τους και τα γραφεία θα φιλοξενούν άστεγους»

«Όποιος είναι αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία θα ξυπνήσει βίαια»

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Θα υπάρξουν μαζικές πτωχεύσεις τραπεζών – Τα ακίνητα θα χάσουν το 70% της αξίας τους και τα γραφεία θα φιλοξενούν άστεγους»

O διάσημος επενδυτής και οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προχώρησε σε μία νέα σκοτεινή πρόβλεψη για έναν επικείμενο παγκόσμιο οικονομικό μετασχηματισμό και όσοι έχουν μια αισιόδοξη προοπτική θα ξυπνήσουν βίαια καθώς θα υπάρξουν μαζικές πτωχεύσεις τραπεζών, τα ακίνητα θα χάσουν το 70% της αξίας τους και τα γραφεία των εταιρειών θα γίνουν τα σπίτια των αστέγων!

Ο Κιγιοσάκι είπε ότι η κρίση στον τραπεζικό κλάδο δεν έχει τελειώσει και υποστήριξε πως η τράπεζα LoanDepot, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Σημειώνεται πως η LoanDepot φέρεται να έχασε 610,40 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι παρά το μαχαίρι σε 6.100 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Κιγιοσάκι, η κρίση δεν θα τελειώσει με την LoanDepot.

«Ακόμα περισσότερες τράπεζες πρόκειται να χρεοκοπήσουν. Οι φήμες λένε ότι ο γίγαντας των στεγαστικών δανείων Loan Depot είναι στο καναβάτσο. Οι περιφερειακές τράπεζες και οι εταιρείες στεγαστικών δανείων πέφτουν.

Πρόσεχε σε παρακαλώ. Δεν θα πίστευα τίποτα από αυτά που λέει ο Πρόεδρος Biden, ο πρόεδρος της Fed Powell ή η υπουργός Οικονομικών Υellen.
Σκέψου μόνος σου».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κιγιοσάκι προειδοποίησε για ένα επικείμενο κραχ στον τομέα των ακινήτων κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις δυτικές κοινωνίες λόγω της υπερβολικής αύξησης των τιμών τους τα τελευταία δύο χρόνια (κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο και επενδυτή, η επερχόμενη κατάρρευση στον τομέα ακινήτων θα είναι πιθανότατα πολύ χειρότερη από την κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς το 2008.

«Το 2023 θα κάνει το 2008 να μοιάζει με τίποτα. Το 2019, οι πύργοι γραφείων στο Σαν Φρανσίσκο ήταν καυτοί. Το 2023, τα ίδια κτίρια έχουν χάσει το 70% της αξίας τους.Τι θα κάνουν οι πόλεις με τα κτίρια γραφείων; Σπίτια για άστεγους».

Τους τελευταίους μήνες, ο Κιγιοσάκι έχει εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα παγκοσμίως, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ.

Μέσω των tweets του έχει απευθύνει προειδοποιήσεις σχετικά με πιθανές χρεοκοπίες τραπεζών, βάζοντας στο κάδρο μεγάλες εταιρείες στεγαστικών δανείων, τις οποίες θεωρεί ιδιαίτερα ευάλωτες.

Αντί να τρέφει τυφλή πίστη σε κυβερνητικούς θεσμούς όπως η Federal Reserve ή το Υπουργείο Οικονομικών, ο Κιγιοσάκι ενθαρρύνει τους ακολούθους του να έχουν ανεξάρτητη κριτική σκέψη.

Η στρατηγική του για τη διασφάλιση του οικονομικού μέλλοντος είναι ξεκάθαρη: επενδύστε σε υλικά περιουσιακά στοιχεία.

Τον Ιούνιο, μετέφερε την ακλόνητη πεποίθηση ότι η επικείμενη κρίση των ακινήτων θα ξεπεράσει το μέγεθος της οικονομικής ύφεσης του 2008.

Για να ξεπεράσει αυτή την καταιγίδα, ο Κιγιοσάκι υποστηρίζει την απόκτηση υλικών περιουσιακών στοιχείων όπως ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin (BTC).

Ο συγγραφέας υπερασπίζεται ένθερμα την επιλογή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin ενσωματώνουν την ουσία του πραγματικού χρήματος.

Αντίθετα, απορρίπτει τα μετρητά ως ασήμαντα «σκουπίδια».

Μάλιστα, συχνά χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά νομίσματα ως “ψεύτικο χρήμα” και “χαρτί τουαλέτας”, με ιδιαίτερα καυστικές παρατηρήσεις για το αμερικανικό δολάριο, το οποίο πιστεύει ότι θα πέσει και θα οδηγήσει την αμερικανική αυτοκρατορία στην καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι χάνει τη θέση του ως “ηγεμόνος” στον παγκόσμιο οικονομικό “χώρο “, με τις χώρες των BRICS – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική – να σκέφτονται μια εναλλακτική για παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα, ο Κιγιοσάκι εκτιμά ότι αυτό θα επιστρέψει “σαν παλίρροια από χαρτί τουαλέτας πάνω στην Αμερική”, καθώς η κυριαρχία του τελειώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.