ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ρωσία-Ουκρανία: Οι επενδυτές της αμυντικής βιομηχανίας έγιναν κατά 49 δισ. δολ. πλουσιότεροι

Ρωσία-Ουκρανία: Οι επενδυτές της αμυντικής βιομηχανίας έγιναν κατά 49 δισ. δολ. πλουσιότεροι

Οι επενδυτές στο χώρο της άμυνας, με την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν ήδη σημειώσει κέρδη 48,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μετοχές στις 32 μεγάλες μετοχές στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής στο μεγαλύτερο ETF του είδους του, το iShares US Aerospace & Defense ETF ( ITA), σύμφωνα με μια ανάλυση του Investor’s Business Daily των δεδομένων από την S&P Global Market Intelligence και MarketSmith .

Το ίδιο το ETF έχει αυξηθεί κατά περίπου 6% από την αρχική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι περισσότερο από έξι φορές την άνοδο 1,3% στον S&P 500 εκείνη την περίοδο .

Οι αναλυτές, επίσης, βλέπουν περισσότερα ανοδικά σε ένα χρόνο σε περισσότερα από τα τρία τέταρτα των μετοχών στο κορυφαίο αμυντικό ETF. Και όχι μόνο μια μικρή άνοδο – απαιτούν ένα μέσο κέρδος 20%.

Και όμως, το κορυφαίο αμυντικό ETF δεν δείχνει το μέγεθος των κερδών που παρατηρήθηκαν, στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία μετά την επίθεση της Ρωσίας. Οι 32 μετοχές που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στο ETF, κατά μέσο όρο, έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 11% από την επίθεση και πάνω από 2,9% φέτος μέχρι στιγμής. Ο ίδιος ο S&P 500, που μετράται από το SPDR S&P 500 ETF Trust ( SPY ), υποχωρεί κατά 10% φέτος.

Στόχευση των ETF του S&P 500 Defense

Με περιουσιακά στοιχεία άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η iShares US Aerospace & Defense έχει διπλάσιο μέγεθος από τον επόμενο μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, το SPDR S&P Aerospace & Defense ETF ( XAR ).

Αλλά η άμυνα δεν είναι ένας τεράστιος τομέας για τα ETF. Υπάρχουν τώρα μόνο τρία μεγάλα ETF για να διαλέξουν οι επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν στον κλάδο. Το τρίτο είναι το σχετικά μικρό Invesco Aerospace & Defensive ( PPA ), με περιουσιακά στοιχεία 780 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και σε περίπτωση κακής συγκυρίας για ένα ETF, το VictoryShares Protect America ETF έκλεισε στα τέλη του περασμένου έτους. Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί: Οι μετοχές των αμυντικών εταιρειών, υστερούσαν σε μεγάλο βαθμό έναντι του S&P 500 τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.