ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρώσος αξιωματούχος εμφανίστηκε στη σύνοδο των G20 – Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

ΕΚΤ και ΗΠΑ εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους

Ρώσος αξιωματούχος εμφανίστηκε στη σύνοδο των G20 – Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αυτοπρόσωπη παρουσία ενός κορυφαίου Ρώσου αξιωματούχου στη σημερινή σύνοδο της G20 αλλά τα υπόλοιπα μέλη δεν αντέδρασαν.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, η Γέλεν είπε ότι αποδοκιμάζει την παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο ενώ η Λαγκάρντ προέτρεψε τον Ρώσο αξιωματούχο, τον υφυπουργό Οικονομικών Τιμούρ Μαξίμοφ, να μεταφέρει στη ρωσική ηγεσία ένα σαφές μήνυμα: να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι ο Μαξίμοφ είναι παρών στη σύνοδο.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του να μην συμμετάσχει στη σύνοδο της «Ομάδας των 20» πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών.

«Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η Ρωσία τη στρατιωτική δράση της και να μην συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της G20. Ο πόλεμος δεν είναι συμβατός με τη διεθνή συνεργασία», είπε ο Λεμέρ μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με μια πηγή του γαλλικού υπουργείου, ο Λεμέρ αποχώρησε πριν πάρει τον λόγο ο Ρώσος αντιπρόσωπος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.