Οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν ότι είναι αποφασισμένες να αναπτύξουν την συνεργασία τους στη βάση των ιστορικών αδελφικών δεσμών με το βλέμμα στο μέλλον της περιοχής

Κοινή δήλωση στην οποία στέλνουν μήνυμα για μία νέα εποχή στην συνεργασία τους εξέδωσαν Τουρκία – Σαουδική Αραβία, μετά τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρίγκηπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Οι δύο πλευρές υπογραμμίζουν ότι είναι αποφασισμένες να αναπτύξουν και να συνεχίσουν την συνεργασία τους στη βάση των ιστορικών αδελφικών δεσμών με το βλέμμα στο μέλλον της περιοχής.

Στόχος φέρεται να είναι η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων τους που πέρασαν μία περίοδο βαθιάς κρίσης μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το 2018.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι συζήτησαν τη βελτίωση των σχέσεων και το θέμα των επενδύσεων σε τομείς από την ενέργεια μέχρι την άμυνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία προσκάλεσε σαουδαραβικά επενδυτικά ταμεία να επενδύσουν σε τουρκικές νεοφυείς επιχειρήσεις.