ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Σφραγίζεται» στις 12 Ιουνίου η εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS

Η mega τράπεζα θα απασχολεί 120.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, αν και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας

«Σφραγίζεται» στις 12 Ιουνίου η εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS

Στις 12 Ιουνίου 2023 αναμένεται να ολοκληρώσει η UBS την εξαγορά της Credit Suisse, δημιουργώντας μια γιγαντιαία ελβετική τράπεζα με ισολογισμό 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από την κυβερνητική διάσωση νωρίτερα φέτος.

Η ολοκλήρωση εξαρτάται από τη δήλωση καταχώρισης, η οποία καλύπτει τις μετοχές που θα παραδοθούν, που θα κηρυχθεί ενεργή από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και από άλλες εναπομείνασες προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, πρόσθεσε η ελβετική τράπεζα.

“Η UBS αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Credit Suisse ήδη από τις 12 Ιουνίου 2023. H Credit Suisse Group AG θα συγχωνευθεί στην UBS Group AG”, ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της.

Η ελβετική τράπεζα συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,37 δισεκατομμύρια δολάρια)και να αναλάβει έως και 5 δισεκατομμύρια φράγκα σε ζημίες για τη μικρότερη ελβετική ανταγωνίστριά της, αφού η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πελατών την έφερε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ωθώντας τις ελβετικές αρχές να δράσουν για να αποτρέψουν μια ευρύτερη τραπεζική κρίση

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι μετοχές της Credit Suisse και οι αμερικανικές καταθετικές μετοχές (ADS) θα διαγραφούν από το ελβετικό χρηματιστήριο SIX (SIX) και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), πρόσθεσε η UBS. Oι μετοχές της Credit Suisse θα διαγραφούν από το χρηματιστήριο το νωρίτερο στις 13 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς όλων των μετοχών, οι μέτοχοι της Credit Suisse θα λάβουν μία μετοχή της UBS για κάθε 22,48 μετοχές που κατείχαν. Η μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση θα δημιουργήσει έναν όμιλο που θα επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας στη UBS ηγετική θέση σε βασικές αγορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.