ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το ΔΝΤ θα παροτρύνει την Κίνα να αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο

Να σταματήσουν να χτίζουν κτίρια

Το ΔΝΤ θα παροτρύνει την Κίνα να αλλάξει αναπτυξιακό μοντέλο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παροτρύνει την Κίνα να τονώσει την ασθενική εγχώρια κατανάλωση, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των εταιρειών του τομέα των ακινήτων και να ελέγξει το επίπεδο δανεισμού των τοπικών αυτοδιοικήσεων, καθώς τα προβλήματα αυτά αποτελούν βαρίδια για την κινεζική όσο και για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε χθες Παρασκευή η γενική διευθύντριά του, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο πρακτορείο, η κυρία Γκεοργκίεβα εξήγησε πως τα μηνύματα αυτά θα σταλούν στο Πεκίνο στο πλαίσιο της επικείμενης επισκόπησης της κινεζικής οικονομικής πολιτικής, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία «άρθρο 4».

Ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον θα απευθύνει σθεναρή σύσταση στην Κίνα να μεταβάλει το οικονομικό της μοντέλο, να πάψει να βασίζεται στις επενδύσεις σε υποδομές και ακίνητα οι οποίες στηρίζονται σε χρέη, επέμεινε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 «Η συμβουλή μας στην Κίνα» θα είναι η οικονομική πολιτική της να αλλάξει, ώστε «το μοντέλο ανάπτυξης να στραφεί περισσότερο στην εσωτερική κατανάλωση», επέμεινε η κυρία Γκεοργκίεβα. «Διότι το παραδοσιακό μοντέλο της δημιουργίας υποδομών, το να ρίχνονται ολοένα περισσότερα κεφάλαια, δεν θα είναι παραγωγικό στο σημερινό περιβάλλον», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.