ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το πρώτο «θύμα» της κατάρρευσης της SVB: Kήρυξε πτώχευση η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον!

Η κατάρρευση της τράπεζας χτύπησε πολλές εταιρείες του τομέα της διαστημικής τεχνολογίας στις ΗΠΑ

Το πρώτο «θύμα» της κατάρρευσης της SVB: Kήρυξε πτώχευση η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον!

H κατάρρευση της SVB προκάλεσε και την πρώτη μεγάλη οικονομική κατάρρευση στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας αφού η Virgin Orbit Holdings του Ρίτσαρντ Μπράνσον κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας.

Η εν λόγω εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

Στην πραγματικότητα είναι θύμα της κατάρρευσης της SVB η οποία είχε διεισδύσει στον τομέα των νέων τεχνολογιών και κατ’ επέκταση και της διαστημικής τεχνολογίας, έναν τομέα που «πονάει» ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας στο αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο της Περιφέρειας του Ντέλαγουερ επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, αφού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόλυση του 85% των 750 εργαζομένων της.

Στο αίτημά της, η εταιρεία καταγράφει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 100 εκατομμυρίων δολαρίων και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία, από το 2017 που ιδρύθηκε, δεν έχει εμφανίσει κέρδη.

Αναπτύσσει πυραύλους για τη μεταφορά μικρών δορυφόρων και αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία περιλαμβάνει την αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic και την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic.

Τον Ιανουάριο, η Virgin Orbit επιχείρησε την πρώτη της δορυφορική αποστολή, η οποία κατέληξε σε αποτυχία.

Ο πύραυλος LauncherOne της εταιρείας – ο οποίος εκτοξεύτηκε από αεροσκάφος Boeing 747 – έφτασε στο διάστημα αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην επιθυμητή τροχιά.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) επηρέασε άμεσα μια σειρά από διαστημικές εταιρείες που βασίστηκαν σε αυτήν για επενδύσεις, δάνεια και παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Η Silicon Valley Bank ήταν γνωστή για τη συμμετοχή της σε startups σε πρώιμο στάδιο. Οι RocketLab, Astra, BlackSky, Planet, Redwire και Space Perspective ήταν μεταξύ των πολλών διαστημικών εταιρειών που χρησιμοποίησαν την SVB για παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες ή/και επενδύσεις και δάνεια

Η Rocket Lab δήλωσε σε μια έκθεση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις 10 Μαρτίου ότι τα συνολικά μετρητά και ισοδύναμα μετρητών και οι εμπορεύσιμοι τίτλοι στην SVB στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανήλθαν σε περίπου 38 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει περίπου το 7,9 τοις εκατό του αποθεματικού της εταιρείας.

Η AstraSpace κατέθεσε στην SEC στις 13 Μαρτίου ότι περίπου το 15 τοις εκατό των μετρητών της, μαζί με τις πιστωτικές επιστολές, κρατούνταν στη Silicon Valley Bank.

Η AstraSpace δήλωσε επίσης ότι επιδιώκει ενεργά το άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών με νέους τραπεζικούς εταίρους για να διαφοροποιήσει τις τραπεζικές της σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.