ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τσουχτερά πρόστιμα στα κομμωτήρια της Ιταλίας που… λούζουν δύο φορές τους πελάτες τους!

Αντιμέτωπη με κύμα ξηρασίας η Ιταλία

Τσουχτερά πρόστιμα στα κομμωτήρια της Ιταλίας που… λούζουν δύο φορές τους πελάτες τους!

Ο δήμαρχος μιας ιταλικής πόλης απαγόρευσε σε κομμωτές και κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές με σαμπουάν προκειμένου να εξοικονομηθεί νερό.

Ο Κάρλο Γκουμπελίνι, δήμαρχος του Castenaso, κοντά στη Μπολόνια στην περιοχή Eμίλια-Ρομάνα, είπε ότι χιλιάδες λίτρα νερού σπαταλώνται κάθε μέρα λόγω του διπλού λούσιμου, το οποίο πολλοί κομμωτές πιστεύουν ότι είναι ευεργετικό και ως εκ τούτου… το διπλό ξέβγαλμα.

Πιστεύεται ότι είναι ο μόνος δήμαρχος στην Ιταλία που έλαβε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο θα περιλαμβάνει ελέγχους και πρόστιμα έως και 500 ευρώ για σαλόνια αισθητικής που παραβιάζουν τον κανόνα, καθώς η Ιταλία καταπολεμά την ξηρασία κατά τη διάρκεια ενός έντονου, παρατεταμένου καύσωνα.

Το Castenaso, που έχει πληθυσμό 16.000 κατοίκων, διαθέτει 10 κομμωτήρια και κουρεία. «Αν πολλαπλασιάσουμε την ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για κάθε πελάτη, μιλάμε για χιλιάδες λίτρα την ημέρα», είπε ο δήμαρχος στην Corriere della Sera.

«Το Castenaso είναι μικρό: φανταστείτε τι σημαίνει από την άποψη της κατανάλωσης νερού στις μεγάλες πόλεις. Εκδώσαμε την εντολή το Σάββατο, δεδομένου ότι τα κομμωτήρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις Δευτέρες, για να τους δώσουμε άφθονο χρόνο προσαρμογής».

Ένα εγχειρίδιο που συνοδεύει τις κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή του μέτρου αναφέρει ότι 13 λίτρα νερού το λεπτό ρέουν από μια ανοιχτή βρύση και ότι απαιτούνται τουλάχιστον 20 λίτρα για να ξεπλύνετε τα μαλλιά κάποιου δύο φορές.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο κανόνας, που θα ισχύσει μέχρι το τέλη Σεπτεμβρίου έτυχε θετικής ανταπόκρισης. «Τα σχόλια ήταν θετικά», είπε. «Αυτό το διάταγμα δεν έχει στόχο να καταπιέσει, αλλά να ενδυναμώσει τους πολίτες». Ωστόσο, καθώς τα σαλόνια κομμωτικής του Castenaso άνοιξαν ξανά το πρωί της Τρίτης, κάποιοι δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο.

«Φαίνεται λίγο γελοίο», είπε η Κάτια, που εργάζεται στα κομμωτήρια Nuova Equipe. «Είναι δύσκολο να μην μπορείτε να πλυθείς και να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου δύο φορές, καθώς ορισμένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε το απαιτούν, καθώς και ορισμένοι τύποι μαλλιών, ειδικά εάν τα μαλλιά του πελάτη είναι αρκετά βρώμικα».

Ο Γκουμπελίνι είπε ότι ελπίζει να μπορέσει να τροποποιήσει το μέτρο πριν λήξει, αλλά τόνισε ότι η κατάσταση είναι «πραγματικά ανησυχητική».

«Η Εμίλια Ρομάνα έχει αρκετά αποθέματα νερού απαραίτητα για γεωργικές εκτάσεις μέχρι τις 29 Ιουνίου, και μετά από τον Ιούλιο τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν δραστικά χειρότερα», είπε.

Δήμαρχοι άλλων ιταλικών πόλεων και χωριών έχουν επίσης επιβάλει μέτρα περιορισμού του νερού, συμπεριλαμβανομένου του Μιλάνου, όπου τα δημόσια σιντριβάνια έχουν κλείσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περιοχές της βόρειας Ιταλίας υποφέρουν περισσότερο λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας του μεγαλύτερου ποταμού της Ιταλίας, του Πάδου, μετά από ελάχιστη βροχή και χιονοπτώσεις αυτόν τον χειμώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.