Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, η οποία διέκοψε και αποτίναξε το αρνητικό σερί των προηγούμενων τριών εβδομάδων, με το επενδυτικό κλίμα να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, έπειτα από μια περίοδο έντονων και διαδοχικών απωλειών.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 823 μονάδες ή 2,68% στις 31.503 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 3,07% στις 3.911 μονάδες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σημερινή συνεδρίαση έπαιξε (όπως και εχθές Πέμπτη) ο τεχνολογικός κλάδος, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 3,34% στις 11.607 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι την τρέχουσα εβδομάδα βρήκαν μία σταθερότητα διακόπτοντας τα αρνητικά σερί. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 5,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 7,4% και ο Dow Jones κινήθηκε υψηλότερα κατά 5,3%.

Πάντως, οι αναλυτές δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό, καθώς γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται διαρκώς, δεδομένου ότι η Federal Reserve συνεχίζει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής (υψηλότερα επιτόκια) με στόχο την αναχαίτιση του πληθωρισμού (8,6% τον Μάιο).

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 50 μονάδες με βάση την τελική μέτρηση από 58,4 τον Μάιο. Η αρχική μέτρηση ήταν 50,2 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 50,2 μονάδες, όσο στην αρχική μέτρηση.

Σε επίπεδο μετοχών, η κρουαζιέρα οδήγησε τα κέρδη του S&P 500. Η μετοχή της Carnival Corporation έκανε ράλι 12,02% μετά τις αναφορές της εταιρείας ότι το δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζεται διπλάσια αύξηση του όγκου κρατήσεων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Ενισχυμένη κατά 15,53% η μετοχή της Royal Caribbean Group. Άνοδο 15,31% για τη μετοχή της Norwegian Cruise Line Holdings.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, μετά τις καλές επιδόσεις στα «stress test» της Federal Reserve. Η μετοχή της Wells Fargo εκτινάχθηκε κατά 7,18%. Το Capital One ενισχύθηκε κατά 5,51%. Στο εταιρικό μέτωπο, η FedEx σημειώνει άνοδο 6,21%.