ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Wall Street: «Άλμα» 820 μονάδων για τον Dow Jones

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Wall Street: «Άλμα» 820 μονάδων για τον Dow Jones
Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, η οποία διέκοψε και αποτίναξε το αρνητικό σερί των προηγούμενων τριών εβδομάδων, με το επενδυτικό κλίμα να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, έπειτα από μια περίοδο έντονων και διαδοχικών απωλειών.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 823 μονάδες ή 2,68% στις 31.503 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 3,07% στις 3.911 μονάδες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σημερινή συνεδρίαση έπαιξε (όπως και εχθές Πέμπτη) ο τεχνολογικός κλάδος, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 3,34% στις 11.607 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι την τρέχουσα εβδομάδα βρήκαν μία σταθερότητα διακόπτοντας τα αρνητικά σερί. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 5,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 7,4% και ο Dow Jones κινήθηκε υψηλότερα κατά 5,3%.

Πάντως, οι αναλυτές δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό, καθώς γνωρίζουν ότι ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται διαρκώς, δεδομένου ότι η Federal Reserve συνεχίζει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής (υψηλότερα επιτόκια) με στόχο την αναχαίτιση του πληθωρισμού (8,6% τον Μάιο).

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 50 μονάδες με βάση την τελική μέτρηση από 58,4 τον Μάιο. Η αρχική μέτρηση ήταν 50,2 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 50,2 μονάδες, όσο στην αρχική μέτρηση.

Σε επίπεδο μετοχών, η κρουαζιέρα οδήγησε τα κέρδη του S&P 500. Η μετοχή της Carnival Corporation έκανε ράλι 12,02% μετά τις αναφορές της εταιρείας ότι το δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζεται διπλάσια αύξηση του όγκου κρατήσεων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Ενισχυμένη κατά 15,53% η μετοχή της Royal Caribbean Group. Άνοδο 15,31% για τη μετοχή της Norwegian Cruise Line Holdings.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, μετά τις καλές επιδόσεις στα «stress test» της Federal Reserve. Η μετοχή της Wells Fargo εκτινάχθηκε κατά 7,18%. Το Capital One ενισχύθηκε κατά 5,51%. Στο εταιρικό μέτωπο, η FedEx σημειώνει άνοδο 6,21%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.