ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Wall Street: Για τρίτη ημέρα στο «κόκκινο» οι δείκτες – Σημαντικές απώλειες

Κατά 1,10% υποχώρησε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στις 3.986 μονάδες

Wall Street: Για τρίτη ημέρα στο «κόκκινο» οι δείκτες – Σημαντικές απώλειες

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν σημαντικές απώλειες , με τους επενδυτές να προβαίνουν εκ νέου σε εντολές πώλησης, δίνοντας συνέχεια στην αιμορραγία που προκλήθηκε από τη δέσμευση της Federal Reserve για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 308 μονάδες ή 0,96% και έκλεισε στις 31.790 μονάδες.

Κατά 1,10% υποχώρησε ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 στις 3.986 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 1,12% στις 11.883 μονάδες.

Η σημερινή κίνηση επέρχεται ως συνέχεια της διήμερης βουτιάς των αμερικανικών δεικτών (Παρασκευή – Δευτέρα), καθώς το σήμα της Federal Reserve για νέες αυξήσεις επιτοκίων προκάλεσε μπαράζ ρευστοποιήσεων, υπό τον φόβο της επιβράδυνσης ή και της ύφεσης της οικονομίας.

Τα αυξημένα επιτόκια ναι μεν βοηθούν στην άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά ταυτόχρονα υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης. Αντίθετα, τα μειωμένα επιτόκια ενισχύουν την πορεία της οικονομίας, αλλά οδηγούν σε τόνωση του πληθωρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας σημειωθεί ότι στο πρόσφατο συνέδριο του Jackson Hole, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στα επιτόκια (ήδη βρίσκονται στο 2,25%), σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του υψηλού πληθωρισμού (8,5% τον Ιούλιο).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.