Wall Street: Η «απόλυτη καταιγίδα» στις αγορές που προκάλεσε ο Τ.Μπάιντεν κτυπά τις ΗΠΑ με σφοδρότητα: Στο 8,3% ο πληθωρισμός!

Κατστροφή στην αμερικανική κεφαλαιαγορά

Wall Street: Η «απόλυτη καταιγίδα» στις αγορές που προκάλεσε ο Τ.Μπάιντεν κτυπά τις ΗΠΑ με σφοδρότητα: Στο 8,3% ο πληθωρισμός!

To ηλεκτροσόκ που προκαλεί στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός του 8,3%, «επίτευγμα» και αυτό της διακυβέρνησης Μπάιντεν προκαλεί υστερία στις κεφαλαιαγορές.

Φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν βαριά τις επιλογές Μπάϊντεν στην κρίση με την Ρωσία, την ίδια στιγμή που η ρωσική οικονομία εκτοξεύεται με την εκτίναξη του ρουβλίου στα ύψη.

Σήμερα στην Γουόλ Στριτ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, κατέρρευσε, ενώ ακολούθησαν από κοντά Dow Jones και S&P 500.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 326 μονάδων ή 1,01% στις 31.834 μονάδες, ενώ ενδοσυνδριακά, τις πρώτες ώρες, επιχείρησε αρκετές φορές να βρει βηματισμό με συνεχείς εναλλαγές προσήμων.

Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,64% στις 3.935 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκανε βουτιά 3,18% στις 11.364 μονάδες.

Αξίζει σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια ισοδυναμούν με «κακά μαντάτα» τόσο για την πορεία των μετοχών όσο και για την πορεία του ΑΕΠ της χώρας.

Ο S&P 500 βρίσκεται ήδη σε επίπεδα κατά 17% χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη του 2022.

Έντονες πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, βυθίζοντας τον Nasdaq. Η Meta Platforms υποχώρησε 4,64% και το Netflix κατέγραψε απώλειες 6,47%, ενώ η Microsoft υποχώρησε 3,38%.

Η μετοχή της Coinbase έκανε βουτιά 26,40%, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Το bitcoin βούτηξε 8% κάτω από τα 30.000 δολάρια μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό αλλά επέστρεψε γρήγορα σε θετικό έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%. Ειδικότερα το yield του 10ετούς υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 2,92%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.