ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Wall Street: Ράλι έφεραν τα στοιχεία του πληθωρισμού

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 535 μονάδες ή 1,63%

Wall Street: Ράλι έφεραν τα στοιχεία του πληθωρισμού

Ράλι πραγματοποίησαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι δείκτες της Wall Street, με «καύσιμο» τα στοιχεία του πληθωρισμού, τα οποία δείχνουν επιβράδυνση στο 8,5% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση στο 8,7%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,2%. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται οι κλάδοι των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 5,9% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία, φεύγοντας από το υψηλό 41 ετών που είχε καταγράψει τον Ιούνιο, στο 9,1%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 535 μονάδες ή 1,63% στις 33.309 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2,13% στις 4.210 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε 2,89% στις 12.854 μονάδες.

Από την πλευρά του, ο S&P 500 βρίσκεται υψηλότερα κατά 15% σε σχέση με το χαμηλό στα μέσα Ιουνίου.

Υπεραποδόσεις σημείωσαν οι μετοχές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, καλές επιδόσεις κατέγραψε και ο τραπεζικός κλάδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε 9 μονάδες βάσης στο 2,67%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε 6 μονάδες βάσης στο 2,96%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.