ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Wall Street: Ράλι με αποδόσεις που την εκτινάσσουν από τα χαμηλά Ιουνίου

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί

Wall Street: Ράλι με αποδόσεις που την εκτινάσσουν από τα χαμηλά Ιουνίου

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street, η οποία φαίνεται πως προλειαίνει το έδαφος για καλοκαιρινό ράλι.

Ο Nasdaq και ο S&P 500 έχουν την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο, τη στιγμή που οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο πληθωρισμός έχει ήδη κορυφωθεί και θα αρχίσει να υποχωρεί.

Την άποψη αυτή έχει ενισχύσει και χθεσινή έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2% και έχοντας καταγράψει άνοδο τον Ιούνιο κατά 1,1%.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 9,8%, με τους αναλυτές να περιμένουν άνοδο στο 10,4%. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Fed ενδέχεται να επιβραδύνει τελικά την επιθετική της πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 424 μονάδες ή 1,27% στις 33.761 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,73% στις 4.279 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε 2,09% στις 13.047 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,9% και ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο θετικό εβδομαδιαίο σερί από τον Νοέμβριο 2021. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 2,7% σε επίπεδο εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,6% υψηλότερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σημερινές αποδόσεις εκτινάσσουν τη Wall Street από τα χαμηλά που βρέθηκε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 βρίσκεται υψηλότερα κατά 16,4% από τα χαμηλά, ο Dow Jones έχει καταγράψει άνοδο 12,7% και ο Nasdaq ενισχύεται 21,4% και εξέρχεται από την περιοχή «bear market».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.