Χ.Ακάρ: Την Παρασκευή (5/8) θα αποπλεύσουν τρία πλοία με σιτηρά από την Ουκρανία

Χωρίς να διευκρινίσει το λιμάνι από το οποίο θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους

Χ.Ακάρ: Την Παρασκευή (5/8) θα αποπλεύσουν τρία πλοία με σιτηρά από την Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προανήγγειλε απόψε (4/8) τον απόπλου τριών πλοίων φορτωμένων με σιτηρά από λιμάνια της Ουκρανίας, αύριο (5/8) Παρασκευή.

«Κατόπιν εντατικών προσπαθειών στο Κοινό Συντονιστικό Κέντρο, τρία πλοία έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσουν από ουκρανικά λιμάνια την Παρασκευή», ανέφερε ο Ακάρ, χωρίς να διευκρινίσει το λιμάνι από το οποίο θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Το πρώτο φορτίο σιτηρών που εξήγαγε η Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού τη Δευτέρα. Ύστερα από επιθεώρηση Τούρκων, Ρώσων και Ουκρανών εμπειρογνωμόνων στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη, συνέχισε το ταξίδι του προς τον Λίβανο.

Αυτή η επιθεώρηση σηματοδότησε το τέλος μιας «δοκιμαστικής φάσης» των επιχειρήσεων για την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη τον προηγούμενο μήνα, αμβλύνοντας την ανησυχία για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Με έδρα την Κωνσταντινούπολη, το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο εποπτεύει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών και διασφαλίζει την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών είχαν εξάλλου σήμερα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.