Οι Ρώσοι ολιγάρχες θέλουν να αποπληρώσουν τις κυρώσεις, σύμφωνα με την Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ.

H Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να μεταφέρουν μέρος της περιουσίας τους στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την άρση των περιορισμών.

Η Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την άρση των κυρώσεων μεταφέροντας περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία.

Το ανακοίνωσε σε συνάντηση με συναδέλφους από τις χώρες της G7, αναφέρει η Handelsblatt.

Η Φρίλαντ σημείωσε ότι λαμβάνει κλήσεις από Ρώσους ολιγάρχες που είναι «πολύ δυσαρεστημένοι» με τους περιορισμούς που τους επιβάλλονται από τα δυτικά κράτη.

Δεν είναι μόνο η ταξιδιωτική ταλαιπωρία και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που τους ενοχλούν, είπε ο υπουργός.

Ο Φρίλαντ εξήγησε ότι οι επιχειρηματίες επικρίνουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούν να αποστασιοποιηθούν από αυτήν λόγω της απειλής «αντίποινων» από το Κρεμλίνο.

«Οι Ρώσοι ολιγάρχες μπορούν να αγοράσουν μια διέξοδο από τις κυρώσεις με τα δισεκατομμύρια τους», αναφέρει η δημοσίευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσίευση σημείωσε ότι μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να είναι επωφελής για όλα τα μέρη: οι ουκρανικές αρχές θα λάβουν δισεκατομμύρια, η Δύση θα αποφύγει τη συζήτηση για απαλλοτρίωση και οι επιχειρηματίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία «θα επιστρέψουν την πολυτελή ζωή τους».