Οι ΗΠΑ ζητούν τώρα απαγόρευση των εξαγωγών της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ ζητούν τώρα απαγόρευση των εξαγωγών της Βενεζουέλας

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στην ιδιωτική εταιρεία Albanisa της Νικαράγουας που εισάγει και πουλά προϊόντα πετρελαίου της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, προχωρώντας παράλληλα σε αυστηρή προειδοποίηση προς τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα να μην πραγματοποιεί συναλλαγές σε εμπορεύματα από την Βενεζουέλα τα οποία έχουν “κλαπεί”, όπως είπε, από τον λαό της χώρας.

“Μετά από τις κυρώσεις στην PdVSA, οι ΗΠΑ προχωρούν σε κυρώσεις ενάντια στην ALBANISA της Νικαράγουας, την κοινοπραξία της κυβέρνησης με την PdVSA και τα μαύρα ταμεία του διεφθαρμένου καθεστώτος του Ντανιέλ Ορτέγκα”, δήλωσε ο Μπόλτον με ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στον πρόεδρος της Νικαράγουας.

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PdVSA , με στόχο να πλήξει τις εξαγωγές αργού της χώρας – που είναι μέλος του ΟΠΕΚ – προς τις ΗΠΑ και να ασκήσει πιέσεις στον σοσιαλιστή πρόεδρο για να παραιτηθεί.

Με tweet του νωρίτερα ο Αμερικανός σύμβουλος είπε ότι “η συμβουλή μου σε τραπεζίτες, εμπόρους, διαμεσολαβητές και άλλες επιχειρήσεις είναι: Μην κάνετε εμπόριο για χρυσό, πετρέλαιο, ή άλλα προϊόντα της Βενεζουέλας, τα οποία έχουν κλαπεί από τον λαό της χώρας από την μαφία του Μαδούρο. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.