ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Disney: Βάζει «φρένο» στις προσλήψεις ενώ ετοιμάζει και απολύσεις

Το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία έχασε περίπου 1,5 δισ. δολάρια

Disney: Βάζει «φρένο» στις προσλήψεις ενώ ετοιμάζει και απολύσεις

Η κρίση χτύπησε και την Disney καθώς φαίνεται ότι σχεδιάζει να «παγώσει» νέες προσλήψεις και να προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος.

Ο σημαντικός όμιλος ψυχαγωγίας θα εφαρμόσει ένα σχέδιο μείωσης κόστους ωστόσο η διοίκηση δεν διευκρίνισε τον αριθμό των προβλεπόμενων απολύσεων.

Μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, η Disney θέλει να λάβει δραστικά μέτρα. Σε ένα memo που διέρρευσε στα ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ψυχαγωγίας Bob Chapek προβλέπει ότι θα γίνουν «κάποιες μειώσεις προσωπικού».

Ο Chapek ζητά επίσης από τους υπαλλήλους να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις αντί για φυσικές, προκειμένου να εξοικονομήσουν έξοδα μεταφοράς.

Λέγεται ότι η εταιρεία θα παγώσει τις προσλήψεις, προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλους μόνο για θέσεις που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Chapek πιστεύει ότι οι υπηρεσίες θα γίνουν κερδοφόρες από το τέλος του 2024.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες, η Disney ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με τη σύσταση μιας «ομάδας εργασίας για τη μείωση του κόστους» που θα εξετάσει τα οικονομικά της.

Ωστόσο, η προοπτική απολύσεων προέκυψε μετά τη συζήτηση για τα κέρδη την Τρίτη, όταν η CFO Christine McCarthy είπε ότι η Disney αξιολογεί ενεργά τη βάση κόστους και ψάχνει τρόπους για τη μείωση του κόστους.

Παρόλο που η Disney κέρδισε εκατομμύρια συνδρομητές για τις streaming υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των Disney Plus, ESPN Plus και Hulu το τελευταίο τρίμηνο, εξακολουθεί να χάνει χρήματα.

Οι τιμές αυξήθηκαν και πολλοί επέλεξαν το πακέτο που περιλάμβανε και τις τρεις υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ωστόσο, αυτό δεν απέφερε αρκετά κέρδη. Κοστίζει πολλά χρήματα η δημιουργία περιεχομένου που θα κρατήσει τους συνδρομητές στις υπηρεσίες της Disney.

Το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία έχασε περίπου 1,5 δισ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.