ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΦΚΑ: «Παγώνουν» τα επιτόκια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Τι είπε ο Π.Τσακλόγλου για την πρόταση για ρυθμίσεις 120 δόσεων

ΕΦΚΑ: «Παγώνουν» τα επιτόκια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου θα κατατεθεί τροπολογία σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών που θα προβλέπεται το «πάγωμα» στα επιτόκια για τα ληξιπρόθεσμα των ανασφάλιστων ασφαλιστικών ταμείων κατ’ αναλογία της διάταξης του Υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές οφειλές.

Παράλληλα απέρριψε την πρόταση για παραγραφή βεβαιωμένων χρεών, εξηγώντας πως αυτό θα οδηγούσε σε χαμηλότερες συντάξεις στο μέλλον, αλλά και σε φαλκίδευση του ανταγωνισμού. Αυτά, είπε ο υφυπουργός, τα υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουδέποτε τήρησε.

Σχετικά με την πρόταση για ρυθμίσεις 120 δόσεων είπε πως “με βάση τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, όσο περισσότερες είναι οι δόσεις, τόσο μικρότερη είναι η συμμόρφωση την οποία έχουμε.

Και θα πρέπει να σταματήσουμε να καλλιεργούμε συνεχώς προσδοκίες στους οφειλέτες, ότι πάντα στην επόμενη φορά τους περιμένει μια ρύθμιση με περισσότερες δόσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση 72 δόσεων των χρεών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εντάχθηκαν ελάχιστοι, ακριβώς γιατί στη δημόσια συζήτηση για τα ληξιπρόθεσμα μονίμως διεξάγεται γύρω από το ζήτημα της αναγκαιότητας για 100, 120 ή και περισσότερες ακόμα δόσεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.