Ελλάδα χώρα των επιδομάτων: Η κυβέρνηση εξετάζει μηνιαίο επίδομα ακρίβειας έως 200 ευρώ

Μετά τη «φούσκα» με το «καλάθι του φτωχού»

Ελλάδα χώρα των επιδομάτων: Η κυβέρνηση εξετάζει μηνιαίο επίδομα ακρίβειας έως 200 ευρώ

Η κυβέρνηση μετά το «καλάθι του φτωχού» το οποίο αποδείχθηκε μια «φούσκα», εξετάζει να δωσει επίδομα ακρίβειας με τον μήνα στους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μηνιαίο επίδομα, κάτι σαν επιταγή ακρίβειας, με το ύψος του βοηθήματος να φτάνει τα 150-200 ευρώ.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή η συνεχόμενη – μηνιαία επιταγή ακρίβειας θα είναι στο πλαίσιο του food pass ή θα «αυτονομηθεί» ως ξεχωριστό βοήθημα.

Παράλληλα, ετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρων με φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, εφόσον κριθεί σκόπιμο. Με αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα ένα κύμα παροχών και μέτρων στήριξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση εξετάζουν:

  • Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο .
  • Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών.
  • Χορήγηση μηναίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Το ποσό της ενίσχυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 150-200 ευρώ.
  • Θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και εδώ το ύψος της κρατικής επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.