Εστίαση: Θα πληρώνουν για να δουλέψουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι! – Τα νέα μέτρα φέρνουν μείωση μισθού 80 ευρώ

20 ευρώ κοστίζει το rapid τεστ

Εστίαση: Θα πληρώνουν για να δουλέψουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι! – Τα νέα μέτρα φέρνουν μείωση μισθού 80 ευρώ

Απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι ανεμβολίστοι εργαζόμενοι… σε εστίαση και τουρισμό (αρχικά) θα πληρώνουν για να δουλέψουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν ένα self τεστ και ένα rapid τεστ την εβδομάδα. Μόνο που το rapid τεστ θα το πληρώνουν από την τσέπη τους!

Το συνολικό κόστος για τα δύο τεστ (self και rapid) είναι στα 100 ευρώ το μήνα. Από αυτά τα 20 ευρώ αναλαμβάνει το δημόσιο, ενώ το κόστος για τα rapid βαρύνει τον εργαζόμενο, ο οποίος επί της ουσίας θα έχει μείωση μισθού 80 ευρώ.

Το rapid τεστ κοστίζει 20 ευρώ. Οπότε ο εργαζόμενος θα πρέπει να το κάνει και να το δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ. Το αποτέλεσμα θα ελέγχεται από τον εργοδότη.

Αν έχει χρόνο ο εργαζόμενος μπορεί να στηθεί στην ουρά στα σημεία που γίνονται δωρεάν τεστ.

Να αναφέρουμε πως σήμερα αυτό το μέτρο ισχύει για τους εργαζομένους σε εστίαση και τουρισμό, παρόλα αυτά στο μέλλον δεν είναι διόλου απίθανο να ισχύουν και για τους εργαζομένους και σε άλλους κλάδους.

Τα νέα μέτρα ισχύουν σε όλη την Ελλάδα

Όπως ξεκαθαρίστηκε χθες σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.