Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες, παρατείνεται μέχρι τις 27 Αυγούστου η δυνατότητα έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών.

Έτσι, με την υποβολή της δήλωσης μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία και την πληρωμή του φόρου εφάπαξ θα δίνεται έκπτωση 3% στον λογαριασμό της Εφορίας.

Όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη δήλωσή τους έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου και εφόσον τα εκκαθαριστικά ήταν χρεωστικά, ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί κανονικά σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τις 28 Ιουλίου και μέχρι τις 27 Αυγούστου που λήγει κανονικά η προθεσμία οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν ότι οι δόσεις περιορίζονται σε 7, με την πρώτη να είναι διπλή καθώς στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η δόση του Ιουλίου και η δόση του Αυγούστου.

Η πανδημία, οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά κυρίως ο τεράστιος όγκος εργασίας των φοροτεχνικών έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος

Πληρωμή σε έως οκτώ δόσεις

Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως το τέλος Αυγούστου στο taxisnet, τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 7 δόσεις και η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 και εις διπλούν. Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως το τέλος Ιουλίου στο taxisnet, τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 8 δόσεις και η τελευταία θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Εφάπαξ πληρωμή

Εάν ο φορολογούμενος εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως το τέλος Ιουλίου τότε θα έχει έκπτωση 3%.

Πάγια ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας που προσφέρει 12 ή 24 δόσεις προκειμένου να εξοφλήσει τον φόρο εισοδήματος. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή είναι έντοκη καθώς το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις.

Εξόφληση ολόκληρου του ποσού με πιστωτική κάρτα

Η άλλη επιλογή που έχει ο φορολογούμενος είναι να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος εφάπαξ με πιστωτική κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση ο φορολογούμενος θα έχει έκπτωση 3% στον φόρο και θα τον πληρώσει σε 12 άτοκες δόσεις.

Εξόφληση με δόσεις και πιστωτική κάρτα

Ο φορολογούμενος έχει την δυνατότητα να πληρώνει την κάθε δόση του φόρου εισοδήματος προς την εφορία με την πιστωτική κάρτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!