ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Στα «κάγκελα» χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων: Φιάσκο η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων – Ανακαλύπτουν πως… χρωστούν!

Φοροτεχνικοί επισημαίνουν πως πρόκειται για λάθος του συστήματος

Στα «κάγκελα» χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων: Φιάσκο η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων – Ανακαλύπτουν πως… χρωστούν!

Σε φιάσκο φαίνεται πως έχει εξελιχθεί η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, καθώς τιε τελευταίες ημέρες, έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα των φοροτεχνικών από ιδιοκτήτες οχημάτων που ανακαλύπτουν πως χρωστούν τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα των οποίων έχουν θέσει σε ακινησία.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών οι οποίοι εισέρχονται στην πλατφόρμα «myCAR» και ενώ στο πεδίο για την ψηφιακή ακινησία επιβεβαιώνεται η ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων τους, στα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας αναγράφεται το ποσό πληρωμής του φετινού φόρου!

Φοροτεχνικοί επισημαίνουν πως πρόκειται για λάθος του συστήματος και οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να καταβάλουν τα τέλη για τα συγκεκριμένα οχήματα. Μάλιστα, αναφέρουν πως θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα στην Εφορία για να διορθωθεί το εκκαθαριστικό τους σημείωμα, έχοντας μαζί τους τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους, με τις πινακίδες να μην παραδίδονται πλέον στην Εφορία, αλλά να τις κρατούν σπίτι τους, υπό την προϋπόθεση πως το όχημα θα παραμείνει παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο που θα δηλωθεί στην Εφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε για να ακινητοποιηθεί εκ νέου ούτε για να πάει για service, υπάρχουν κυρώσεις που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης του οχήματος είναι με προσωρινές πινακίδες για τις οποίες θα χρειαστεί ο οδηγός να έχει μαζί του ασφάλεια αυτοκινήτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.