ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «άδειασε» τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα

«Φωτιά» οι ανατιμήσεις

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «άδειασε» τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα

Η κακοκαιρία «Ελπίς», όπως φαίνεται πέρα από τα σημαντικά προβλήματα που προκάλεσε στο οδικό δίκτυο αλλά και στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων κατοικιών, είχε επιπτώσεις και στα τρόφιμα, καθώς τα ράφια των σούπερ μάρκετ και οι πάγκοι της κεντρικής λαχαναγοράς άρχισαν να… αδειάζουν.

Σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Παράσχος Κατωμέρης, έμπορος στην κεντρική λαχαναγορά.

«Αυτή τη στιγμή, όπως και σε κάθε χιονιά, υπάρχουν ελλείψεις που προσπαθούμε να τις αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια σοβαρή έλλειψη, είχαμε προνοήσει και είχαμε φέρει από το εξωτερικό κάποια προϊόντα, όπως μελιτζάνες, κουνουπίδια, άνηθο, σέλινο, μαϊντανό κ.ά.», είπε ο κ. Κατωμέρης.

Οι λαϊκές αγορές σήμερα δε θα λειτουργήσουν σε νότια και βόρεια προάστια που είναι δύσκολα προσβάσιμες για τον καταναλωτή λόγω χιονιού, αλλά στον Πειραιά και στα δυτικά προάστια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι ανατιμήσεις

Ελλείψεις παρατηρούνται σε γάλα, αυγά, αρτοσκευάσματα, ψωμί, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Την ίδια ώρα μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε σημαντικές αυξήσεις σε μελιτζάνες, πιπεριές, μπρόκολο και κουνουπίδι.

Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα:

  • Μελιτζάνες: Από 1,70-1,80 ευρώ/κιλό: 2,70-3,00 ευρώ/κιλό (χονδρική). Στον καταναλωτή θα φτάσει η τιμή στα 3,5-4,00 ευρώ το κιλό
  • Πιπεριές: 1,40 ευρώ/κιλό: 2,30-2,50 ευρώ/κιλό (χονδρική)
  • Μπρόκολο, κουνουπίδι: 0,70 ευρώ/κιλό: 1,40-1,80 ευρώ/κιλό (χονδρική)
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι θερμοκηπίου αυτά τα προϊόντα. Για πατάτες έχουμε προνοήσει, ήρθαν ακόμα και από την Αίγυπτο, δεν έχουμε έλλειψη προς το παρόν. Όπως μας πληροφορούν οι παραγωγοί, σε προϊόντα που είναι υπαίθρια και είναι στα χωράφια που έχουν καλυφθεί με χιόνι, σε αυτά τις επόμενες δύο εβδομάδες οι τιμές θα είναι πιο ακριβές. Θα προσπαθήσουμε με τα εισαγόμενα προϊόντα να βοηθήσουμε την κατάσταση. Πριν ακόμα ξεσπάσει η κακοκαιρία, πριν από μία εβδομάδα, άρχισαν οι συνάδελφοι να προσπαθούν να αγοράσουν προϊόντα, για να μην αφήσουν εκτεθειμένες τις παραγγελίες τους», εξήγησε ο κ. Κατωμέρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.