Kαθίζουν πάλι στο «σκαμνί» τον Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009

Kαθίζουν πάλι στο «σκαμνί» τον Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009

Πάλι καθίζουν στο «σκαμνί» τον Ανδρέα Γεωργίο της ΕΛΣΤΑΤ για πλαστογράφηση του ελλείμματος το 2009 με βάση την οποία η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια και υπέστη μια μακρόχρονη οικονομική ισοπέδωση η οποία ακόμα δεν δείχνει να έχει λάβει τέλος.

Αυτό εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας, ύστερα από δύο απαλλακτικά βουλεύματα και ισάριθμες αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο

Συνεπώς είναι η τρίτη φορά για τον πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής ο οποίος σημειώνεται ότι ήταν στέλεχος του ΔΝΤ ενώ ταυτόχρονα ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κάτι πρωτοφανές και το λιγότερο ύποπτο

Εδώ βέβαια τίθεται και το ερώτημα για το πως η νυν αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδέχτηκαν τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 και την ορθότητά τους, καθώς σ’ αυτές τις παραδοχές βασίστηκαν όσα ακολούθησαν και οδήγησαν στην υποτιθέμενη έξοδο από το μνημονιακό πρόγραμμα τον περασμένο Αύγουστο, ενώ χαρακτηρίζει τη Δικαιοσύνη «ανεξάρτητη» και σέβεται τις αποφάσεις της, διαχωρίζοντας μάλιστα τις ενέργειές της στην υπόθεση Γεωργίου από αυτές του Αρείου Πάγου.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι εν τέλει ο Α.Γεωργίου έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα για άλλη κατηγορία:

Πρόσφατα απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο που άσκησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση παράβασης καθήκοντος επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν είχε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής πριν στείλει στοιχεία για το υψηλό έλλειμμα του 2009 στην Eurostat.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή είναι πλέον τελεσίδικη. Φυσικά η καταδίκη αυτή αλλά και το γεγονός ότι ήταν εν ενεργεία στέλεχος του ΔΝΤ και ταυτόχρονα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ έχουν την σημασία τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.