Επίδομα πλυσίματος χεριών και άλλα «κουφά» επιδόματα που έδινε κάποτε το δημόσιο

Επίδομα πλυσίματος χεριών και άλλα «κουφά» επιδόματα που έδινε κάποτε το δημόσιο

Τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση, όλα αυτά τα επιδόματα μπορεί να μας ακούγονται τρελά. Καποτε όμως, εποχές που μοιραζόταν χρήμα για να μένει «ικανοποιημένος» ο λαός-ιδιαίτερα την δεκαετία του ’90, τέτοιας μορφής επιδόματα ήταν συνηθισμένα για κάποιους.

Τότε που το παράλογο συγκατοικούσε με το λογικό, τότε που τίποτα δεν φαινόταν περίεργο, στους βουλευτές που ψήφιζαν νόμους που τώρα θα έκαναν τον Τόμσεν να εκραγεί.

Δείτε 5 θρυλικά επιδόματα που απολάμβαναν υπάλληλοι επί εποχής ΠΑΣΟΚ:

  • Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα

Η προθέρμανση σώζει τους αθλητές, έτσι θα το σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και έδωσαν επίδομα για να ζεσταίνουν τα αυτοκίνητα πριν τα οδηγήσουν.

  • Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης 310€/μήνα

Εδώ να δώσουμε χίλια δίκια. Η σωστή συμπεριφορά θέλει επιβράβευση, για αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα έκανε πάταγο. Όλοι ήταν στην ώρα τους στην δουλειά. Για μετά δεν παίρνω όρκο.

  • Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα

Προνοητικοί, εκεί στο δημόσιο. Ξέρετε πόσα μικρόβια μεταφέρονται με τα χέρια; Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που έσωσε το κόσμο από τις ιώσεις.

  • Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα

Λίγο η ακριβή η προπέλα, αλλά εγώ είμαι από στεριά, δεν ξέρω και πολλά.

  • Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα

Και σε αυτό το επίδομα θα συμφωνήσω. Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις βρει τη σωστή θέση στο γραφείο. Αυτή που δεν πιάνεσαι, που δεν κουράζεις γόνατα, αυχένα, και να έρχεται ένα φαξ και να πρέπει να σηκωθείς; Άντε να την ξαναβρείς αυτή τη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης άλλα επιδόματα που έδωσαν ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν:

  • Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. – Ολο το προσωπικό.
  • Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595€/μήνα – ? άτομα
  • Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120€/μηνα – 329 άτομα
  • Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290€/μήνα – 6800 άτομα
  • Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450€/μήνα – 1100 άτομα
  • Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310€/μήνα – 1790 άτομα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.