ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για προστασία της Α’ κατοικίας – Ο νέος «νόμος Κατσέλη»

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για προστασία της Α’ κατοικίας – Ο νέος «νόμος Κατσέλη»

Σε πλήρη συμφωνία προχώρησαν μετά από μια συνάντηση που κράτησε περίπου 8 ώρες, κυβέρνηση και εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών, αναφορικά με τον διάδοχο νόμο Κατσέλη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς όλο το πλαίσιο, ενώ η συμφωνία που υπήρξε θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10.

Η συμφωνία προβλέπει ένα χρόνο προστασίας για όλους με το χρονικό αυτο διάστημα να φτάνει στα πέντε χρόνια για ανέργους και ανάπηρους. Η ρύθμιση αφορά σε υπόλοιπο δανείου €130.000 και για σπίτια αντικειμενικής αξίας μέχρι €250.000.

Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα αυτό ορίζεται έως €12.500 για άγαμους και έως €21.000 για έγγαμους προσαυξημένο κατά €5.000 για κάθε παιδί με πλαφόν τα €36.000.

Επιπρόσθετα θα γίνουν, άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών.

Υπογραμμίζεται ότι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για υπαγωγή στο νέο νόμο με διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο, δεν θα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό μέχρι να λειτουργήσει η πλατφόρμα. Μέχρι πρόσφατα, αυτό είχε αφεθεί σε σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, ωστόσο πλέον θα ορίζεται με το νέο νόμο.

Στην σημερινή της έκθεση για τη μεταμνημονιακή εποπτεία, η Κομισιόν επεσήμανε εννέα σημεία που χρίζουν προσοχής σχετικά με το νέο Νόμο Κατσέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εννέα σημεία διευκρινίστηκαν κατά τη συνάντηση και θα αποσταλεί το σχετικό έγγραφο στην Επιτροπή για έγκριση από το Eurogroup.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Καλαντώνης και κα. Απαλαγάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.