ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για στενό συνεργάτη του Γ.Στουρνάρα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για στενό συνεργάτη του Γ.Στουρνάρα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Κ. Κούτριας, στο δεξί χέρι του κεντρικού τραπεζίτη. Ο Γ. Πάσχας έλαβε ενδοϋπηρεσιακά (θαλασσο)δάνεια άνω των 800.000 ευρώ, το 2007, από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να καταβάλλει ούτε σεντ του ευρώ.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ και πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας διώκεται για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ αλλά και για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο πρώην ελεγκτής της Εθνικής Τράπεζας έλαβε το 2007 τρία ενδοϋπηρεσιακά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα με προκλητικά ευνοϊκούς όρους και μη αποπληρωμή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ, χωρίς να αποπληρώνει κανένα εξ αυτών, προκαλώντας το ερώτημα για το αν οι ελεγχόμενοι στενοί συνεργάτες του διοικητή της ΤτΕ μπορούν να ασκούν έλεγχο. Προκαλείται, επίσης, το ερώτημα για το πώς τα ακαριαία αντανακλαστικά του Γ. Στουρνάρα ενεργοποιούνται για υποθέσεις που αφορούν «πολιτικούς του αντιπάλους», ενώ οι διώξεις στο περιβάλλον του δίνουν και παίρνουν με εκείνον να σφυρίζει αδιάφορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να τονιστεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο στενό συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ που διώκεται. Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά του διευθυντή της διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, Σπ. Παντελιά, ο οποίος εμπλέκεται στη σκανδαλώδη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πλέον, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να πράξει όσα έπραξε για το νόμιμο δάνειο Πολάκη και στην περίπτωση της παρανομίας του στενού του συνεργάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.