Σύννεφα στον ορίζοντα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Στο ΤΑΙΠΕΔ βάζουν τον πήχη ψηλά και ανεπίσημα κάνουν λόγο για τίμημα 800 εκατ.  έως και 1 δισ. ευρώ, ωστόσο τα άσχημα νέα είναι ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ απέκτησε   ανταγωνισμό.

  Η πίεση που δέχονται οι κυβερνήσεις για πρόσθετα έσοδα χωρίς να αυξήσουν τους φόρους, οδηγεί σε αποφάσεις αποκρατικοποίησης λοταριών και  οι σχετικές διαδικασίες  κινούνται παράλληλα με την πώληση του ΟΠΑΠ. Η συγκυρία αυτή κάνει πιο δύσκολη την προσέλκυση στρατηγικών,  μακροπρόθεσμων επενδυτών που είναι ο στόχος για τον ΟΠΑΠ.

  Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση Ερντογάν έχει αποφασίσει να ιδιωτικοποιήσει την τουρκική εθνική λοταρία (Μilli Piyango) και κατά πληροφορίες σχεδιάζει να κινήσει  τη σχετική διαδικασία το διάστημα Μαίου-Ιουνίου. Το μοντέλο το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει η Τουρκία είναι παραχώρηση της άδειας για 10 χρόνια, ο ιδιώτης manager θα είναι υπεύθυνος  για τη λειτουργία, τις επενδύσεις τις πωλήσεις και το marketing,  ενώ θα αμείβεται  με  ποσοστό επί των πωλήσεων.

  Η τουρκική κυβέρνηση θα εισπράξει  το τίμημα για την παραχώρηση  της άδειας το οποίο υπολογίζεται σε 1,6-2 δισ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr