ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γ.Βρούτσης για συντάξεις χηρείας: «Ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά γίνεται αυτόν το μήνα»

Γ.Βρούτσης για συντάξεις χηρείας: «Ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά γίνεται αυτόν το μήνα»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας, ανέφερε ότι «Συνολικά 65.850 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας θα αποδοθούν τώρα».

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, γίνεται αυτόν το μήνα καθώς 65.850 περιπτώσεις συντάξεων χηρείας θα αποδοθούν τώρα. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο, πληρώνεται η αύξηση από το 50% στο 70%, όπως δεσμευθήκαμε, ενώ τα αναδρομικά θα δοθούν τον επόμενο μήνα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι δικαιούχοι/ες συντάξεων χηρείας του Δημοσίου θα δουν την αύξηση αυτόνομα στο βιβλιάριό τους, ενώ οι δικαιούχοι/ες συντάξεων χηρείας του ΙΚΑ θα δουν δύο καταβολές – η μία είναι το καθαρό ποσό που λάμβαναν και η άλλη θα αφορά την αύξηση κατά 20%.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης τη χαρακτήρισε ως την πιο ελκυστική ρύθμιση που υπήρξε ποτέ. «Καλούμε όλο τον κόσμο να μπει στη ρύθμιση, είναι η τελευταία, αλλιώς μετά θα ακολουθήσουμε την άλλη ρύθμιση των 12 δόσεων και την αυστηρή διαδικασία του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Πρέπει να περιφρουρήσουμε τα έσοδα του Δημοσίου», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τα εκκαθαριστικά των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι τα εκκαθαριστικά είναι έτοιμα και θα βγουν, διευκρινίζοντας ότι, για να μην πέσει το σύστημα, την 1η Οκτωβρίου, θα εμφανιστούν στον ιστότοπο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.