«Σαπίζει» ημιβυθισμένο σε θαλάσσιο νεκροταφείο της Ιταλίας το «Αίολος Κεντέρης» (βίντεο)

«Σαπίζει» ημιβυθισμένο σε θαλάσσιο νεκροταφείο της Ιταλίας το «Αίολος Κεντέρης» (βίντεο)

Το όνομά του έγινε συνώνυμο της γρήγορης διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το λιμάνι του Πειραιά, σε καιρούς ευημερίας τόσο για την ελληνική ναυτιλία όσο και για την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ).

Το «Αίολος Κεντέρης» αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της ΝΕΛ πριν τα οικονομικά προβλήματα χτυπήσουν την πόρτα της εταιρείας. Από τότε τα πλοία τύπου «Κεντέρη» με πρώτο το «Αίολος Κεντέρης» ξεκίνησαν να πουλιούνται διαρκώς και να αλλάζουν χέρια και χρήσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 2016 όπου η ΝΕΛ ανακοίνωσε ότι το πλοίο «Αίολος Κεντέρης» ναυλώθηκε στο εξωτερικό και αναχωρεί για ναυπηγία της Ιταλίας με σκοπό τις εκτεταμένες εργασίες.

Σύμφωνα με το cyclades.gr, η μεταφορά του πλοίου από την Ελλάδα στο λιμάνι της πόλης Αουγκούστα της Ιταλίας έγινε με ρυμουλκά σκάφη, καθώς η ακινησία του -επί χρόνια παρέμενε δεμένο στη θέση Αμπελάκια της Σαλαμίνας- δεν του επέτρεπαν το ταξίδι με τη χρήση των μηχανών του.

Η συνέχεια γράφτηκε τον Νοέμβριο του 2016 στο θαλάσσιο νεκροταφείο του λιμένα της Αουγκούστα εκεί όπου παραμένει από τότε μέχρι σήμερα το άλλοτε καμάρι της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, το πλοίο παραμένει εκεί ημιβυθιζόμενο εξαιτίας της εισροής υδάτων χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την αξιοποίησή του.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου το πλοίο να μεταφερθεί σε άλλο σημείο υπό τον φόβο της πλήρους βύθισης και της θαλάσσιας ρύπανσης που τυχόν προκληθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.