ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κομισιόν επαναφέρει την Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες «διαπραγματεύσιμου ρίσκου»

Η Κομισιόν επαναφέρει την Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες «διαπραγματεύσιμου ρίσκου»

Στη λίστα με τις χώρες «διαπραγματεύσιμου ρίσκου» (marketable risk) πρόκειται να επαναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ελλάδα. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών εξαγωγών, καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων θα μπορούν να θεωρούν τους βραχυπρόθεσμους πιστωτικούς κινδύνους ως διαπραγματεύσιμους.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2020, ενώ σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε βγει εκτός της σχετικής λίστας το 2013, με αποτέλεσμα διάφορα προβλήματα στην ασφάλιση των πιστώσεων για εξαγωγές ελληνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της Κομισιόν έρχεται ως αποτέλεσμα της υιοθέτησης των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H έξοδος της Ελλάδος από τη λίστα marketing risk σήμαινε ότι δημιουργείτο πρόβλημα στην ασφάλιση των βραχυπρόθεσμων εξαγωγών ελληνικών προϊόντων. Πρόκειται για τα άρθρα 107 και 108 της Συνθήκης που αφορά στη βραχυπρόθεσμη ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων. Σε αυτή τη λίστα επανέρχεται η Ελλάδα, δηλαδή από τη νέα χρονιά διασφαλίζεται πλήρως η δυνατότητα ασφάλισης των ελληνικών εξαγωγών από ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.